Başbakan belediyeciliğini övüyor, CHP hesap soruyor

Yerel seçimler öncesinde AKP ve CHP arasındaki yarış hızlanıyor. CHP'nin "3Y" (Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar) eleştirisine, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, "3Ç" (çamur, çöp, çukur) ile karşılık vermesi tartışmaları alevlendirdi. Erdoğan'a yanıt veren CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "Çamurun, çöpün, çukurun çözümü var da, yolsuzlukların, yasakların ve yoksulluğun çözümünü anlatsın Başbakan" dedi.

Yayınlanma: 14.12.2008 - 09:02
Abone Ol google-news

Yerel seçimlere 4 aydan az bir zaman kala iktidar partisi AKP ile Anamuhalefet Partisi CHP arasında "3Ç -3Y" tartışması iyice kızıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Antalya'da katıldığı bir toplantıda "Biz İstanbul'u devraldığımız zaman çöp dağları vardı, susuzluk vardı, hava kirliliği vardı, affedersiniz sokak aralarında çukurlardan, çamurdan geçemezdiniz. 90'lı yılların İstanbullusu iyi bilir. Şimdi İstanbul'da böyle bir şey var mı? Yüzde 90 itibariyle yok oldu. İstanbul farklı bir gelişimin içinde. Yapılmayanlar yapılıyor" sözlerine CHP'den tepki geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın sözlerini, "3Y" ile eleştirdi. Tekin, şunları söyledi:
"Sayın Başbakan yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları ortadan kaldıracaklarını söyleyerek 2002 yılında iktidara geldi. Başbakan olduğu için haddimi aşmak istemiyorum. Sayın Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediyesini teslim aldığında söylemiş olduğu bazı şeylerin geçerli olabilir. 3Ç diyor. Çamur, çöp, çukur. Bunların telafisi olur. Çöptür toplanır, çamurdur temizlenir, çukurdur kapatılır. Ama sayın Başbakan bilmeli ki, yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların telafisi olmaz. Sayın Başbakan 3Y'nin telafisini düşünsün. Bunlara çözüm yolları arasın. Biz, 3Ç için formül üretiriz, gereğini yaparız. Ben, Başbakanın 3Y karşısında nasıl bir formül ortaya koyacağını doğrusu merak ediyorum. Kaldı ki, Sayın Nurrettin Sözen döneminde kısa süreli işçi grevi nedeniyle alınmayan çöpleri kastediyor Başbakan. Ama İstanbul'u 15 yıldır AKP zihniyeti yönetiyor. Durum daha vahim. Keşke 3Ç olsaydı da şu andaki rezaletler, yolsuzluklar, yoksulluk ve yasaklar olmasaydı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler