Papapodulos, yarın toprağa verilecek

Akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden eski Rum lideri Tasos Papapodulos yarın düzenlenecek cenaze töreniyle toprağa verilecek. Tören nedeniyle, üç günlük yas ilan edilen Güney Kıbrıs'ta da tüm resmi daireler ve okullar da tatil edilecek.

Yayınlanma: 14.12.2008 - 11:10
Abone Ol google-news

Uzun bir süreden beri akciğer kanseri tedavisini gören 74 yaşındaki Tasos Papadopulos için yarın, üç günlük ulusal yas ilan edilen Rum Kesimi'nde bir cenaze töreni düzenlenecek.

Cenaze töreni nedeniyle Güney Kıbrıs'ta yarın tüm resmi daireler ve okullar tatil edilecek. Cenaze töreninde Rum Yönetimi Başkanı Dimitri Hristofyas bir konuşma yapacak. Törende yarın Atina'dan adaya gelecek Yunanistan Başbakanı Karamanlis ve Dışişleri Bakanı Bakoyanni de yer alacak.

2003'ten itibaren beş yıl Rum Kesimi'ni yöneten Papadopulos, ülkenin AB'ye girmesini sağlarken, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik Annan Planı'nın engellenmesi için elinde gelen tüm çabayı gösterdi. Annan Planı referandumu öncesi sürdürdüğü yoğun "Hayır" kampanyasıyla ABD ve AB başkentlerinde tepki yaratan Papadopulos, bu yılın başlarında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir yenilgiye uğradı.

Gençliğinde Yunanistan'a enosisi (ilhak) hedefleyen terör örgütü EOKA'da çeşitli görevlerde üstelenen ancak son yıllarda "Eskiden EOKA'cıydım ama artık değiştim" yönünde açıklamalarda bulunan Papadopulos, evli ve dört çocuk babasıydı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler