Pakistan'da kriz derinleşiyor

Sellerin vurduğu Pakistan'da yüz binlerce kişinin evsiz kaldığı, durumun gün geçtikte kötüleştiği bildirildi.

Yayınlanma: 15.09.2011 - 07:56
Abone Ol google-news

El Cezire'nin haberine göre yardım kuruluşları, sellerin 1,2 milyon evi yıktığı ya da hasar verdiğini belirtti. Bazı köylerin tamamının yıkıldığı, ancak bazı evlerin çatıları ya da ağaçlarının tepelerinin görülebildiği kaydedildi.

Ordu yetkilileri de, Sind vilayetinde binlerce kişinin selden kurtarıldığını bildirdi.
Ordudan yapılan açıklamada, Şadi Laj bölgesinde 3 binden fazla, Pingruo bölgesinde de 10 bini aşkın kişinin kurtarıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Badin ve Mirpur Kas bölgelerindeki arama ve kurtarma operasyonlarının yanı sıra ordunun Sangar bölgesindeki 30 köye 60 ton erzak yardımı yaptığı kaydedildi.
Öte yandan Haydarabad'da onlarca kişi hükümetin sellerle mücadelede yavaş olduğu gerekçesiyle kentin ana karayolunu kapattı.

Sellerin vurduğu bölgelerin yakınındaki en büyük kent olan Haydarabad'da 80 kişi hükümeti protesto etti.

Yardım kuruluşları, ayrıca sel bölgelerinde ölümcül hastalık riskinin yüksek olduğu uyarısında bulundu. Sellerin vurduğu bölgelerde şu ana kadar 8 kişinin dang hummasından hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca 2 bin kişinin de sıtmaya yakalandığı kaydedildi.

Sel felaketiyle bir kez daha karşı karşıya kalan Pakistan, acil ihtiyaçlar için Türkiye'ye de yardım çağrısında bulunmuştu. Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Pakistan'ın bir kez daha ölüm ve yıkıma yol açan, muson yağmurlarının sebep olduğu benzeri görülmemiş sel tarafından vurulduğu belirtilmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler