CeBIT Bilişim Eurasia için geri sayım

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı, 6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Yayınlanma: 15.09.2011 - 12:10
Abone Ol google-news

Fuarla ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan CeBIT Bilişim Eurasia Genel Müdürü Alexander Kühnel, Business Monitor International'ın raporuna göre, Türkiye'nin 2009-2014 yılları arasında dünyanın en hızlı büyüyen bilişim pazarına sahip olacağını kaydetti.
Kühnel, Türkiye'nin en hızlı büyüyen IT pazarı olduğunu, 2004-2010 yılları arasında 16–74 yaş aralığının internet kullanımında yüzde 24,3 artış gözlendiğini, Türkiye'nin 257 dakika olan ortalama aylık mobil telefon kullanım süresi ile sıralamada İrlanda, Norveç, İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz ve Almanya'nın üzerinde yer aldığını belirtti.

Bunun yanı sıra 24,8 milyon 3G kullanıcısı ve 11,1 milyon internet abonesi ile Temmuz 2011'de açıklanan rapora göre Türkiye'nin 29 milyon 951 bin 960 kullanıcısıyla Facebook kullanımında ABD, Endonezya ve İngiltere'den sonra dünyada 4. sırada olduğunu vurgulayan Kühnel, ''Türkiye ICT sektöründe 2010 yılına göre yüzde 7,2'lik bir büyüme yaşadı ve bilişim sektöründe hedef ülkelerin merkezi olma yolunda...'' dedi.
Fuarın konseptini bu yıl biraz değiştirdiklerini ve bir yıllık aradan sonra CeBIT'te sinerji zirvesini sunacaklarını belirten Kühnel, Azerbaycan'ın partner ülke olduğu, fuarın bu yıl son derece başarılı olacağını söyledi.

Azerbaycan'dan 20 şirket katılacak

Azerbaycan Teknoloji Bakanı Hafız Haciyev de fuara bakanlığın destekleyici kurum gibi katılacağını ve sektörün önde gelen 20 bilişim şirketinin de fuarda yer alacağını söyledi.
Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez de, KOBİ'lerde dönüşümün eksenini bilgi teknolojileri sektörünün oluşturduğunu, bu sektörde bilgi teknolojisine geçişi hızlandırmak zorunda olduklarını söyledi.

KOBİ'lere rekabetçiliği kazandırarak, ARGE ve inovasyondan başlayarak tüm KOBİ'lere bilgi teknolojilerini sokmaları gerektiğini ve böylece hız ve verimlilik kazandırmaları gerektiğini ifade eden Sönmez, sinerji zirvesinin bu yönde uyarıcı bir adım olacağını kaydetti. Sönmez, KOBİ'lere yönelik her türlü etkinliğe kurumsal destek vereceklerini kaydetti.

Akıllı Kentler Otomasyon Sistemleri (AKOS) Platformu Başkanı Şekip Karakaya da Türkiye'de bilginin bütün alanlarda etkin verimli kullanımını esas alan bir altyapının kurulmasının benimsendiğini ve bu sürecin de doğru kullanıldığını, ancak yerel yönetimlerin su sürecin gerisinde kaldığını söyledi.

Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının e-devlet ideali için söz söylemeleri, vatandaşın da mutlaka bu işe girmesi gerektiğini ifade eden Karakaya, platform olarak fuarda tespitlerini paylaşarak bu bilincin yerleşmesi için destek sunacaklarını söyledi.
Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Sekreteri Abdullah Raşit de fuar kapsamında ''Mobil İletişim Sektöründe Kadın Girişimcilik'', ''Elektronik Manyetik Kirlilik'', ''Sosyal Ağlar'' ile ''Sağlıklı ve Güvenli İnternet'' konularında 4 ayrı panel düzenleneceğini bildirdi.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, Türkiye'nin bilişim toplumu olması halinde Avrupa'yı yakalayacağını ve geçeceğini belirterek, fuar kapsamında ''İstanbul Bilişim Zirvesi'nin 5.'sini yapacaklarını ve sektörün sosyal medya alanında öncülerini getireceklerini söyledi.
 

4 bölüm konsepti

Fuar Direktörü HİFAŞ Murat Özer de bu yıl fuarın farklı bir ivmeyle daha da büyüdüğünü belirterek, CeBIT Bilişim Eurasia 2011 Fuarı'na 17 ülkeden katılım olduğunu ve 67 ülkeden ziyaretçi beklendiğini bildirdi.

Özer, ''4 Bölüm Konsepti'' ile bu yıl fuarın, tüm sektörler için yenilikçi çözümler sergileyeceğini belirterek, İstanbul'u finans merkezi yapma çalışmaları kapsamında fuarın ana sponsoru olan İş Bankası'nın da seminerler düzenleyeceğini söyledi.
 

Sponsor

Türk Telecom CeBIT'de akıllı yaşam konsepti ile yer alacak. Yerel Yönetimlere her konuda bilgi ve iletişim odaklı çözümler sunacak. Türksat A.Ş ise fuar alanında 1.000 metrekarelik stant alanında ziyaretçilerle buluşacak.

Zirvede finans sektörünü İş Bankası temsil edecek. Bankanın desteğiyle İstanbul'un finans merkezi olma konusu da yine zirvede ele alınacak konular arasında yer alacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler