Bankalara 10 milyar Avro'luk destek

Küresel ekonomik krizin etkilerini yavaşlatmaya çalışan İrlanda, bankalara 10 milyar Avro'ya (13,27 milyar dolar) kadar sermaye desteği sağlayacak. İrlanda Ekonomi Bakanı Brian Lenihan, bankaların programa Ocak ortasında başvurmasını beklediklerini ifade ederek programla bankaların, daha iyi pozisyona gelebileceğini umduklarını söyledi.

Yayınlanma: 15.12.2008 - 10:33
Abone Ol google-news

İrlanda hükümeti, 10 milyar Avro'ya kadar olan sermaye güçlendirme programını, Ulusal Emeklilik Rezerv Fonu veya diğerleri üzerinden, bazı kural ve koşullara uygun olarak, var olan hissedarlar ve özel yatırımcıları desteklemek için kullanacak.

İrlanda Ekonomi Bakanı Brian Lenihan, bankaların programa Ocak ortasında başvurmasını beklediklerini ifade ederek programla bankaların, İrlanda'nın durgunluktan etkilenen ekonomisinde, borç verme açısından daha iyi pozisyona gelebileceğini umduklarını söyledi.

İrlanda'da son haftalarda bankacılık sektöründe özel sermaye şirketlerinin ve diğer grupların potansiyel yatırımlarıyla ilgili spekülasyonlar büyüyor.

İrlanda, kredi krizine, bankaların 440 milyar Avro'luk yükümlülükleri için 2 yıllık garanti vererek cevap veren ilk ülke olurken, herhangi bir bankayı devletleştirmedi veya hissesini artırmadı.
İrlanda hükümetinin, sermaye güçlendirme planı açıklamasının ardından Allied Irish Bankası'nın hisseleri yüzde 5, Bank of Ireland'ın yüzde 18, Irish Life & Permanent yüzde 5 ve Anglo-Irish Bank Corp'un yüzde 8 yükseldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler