"AK Parti'nin inadı sona eriyor"

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili "AK Parti iktidarının 6,5 yıldır Alevilerin sorunlarıyla ilgili girişimi olmamıştı. Yaptığımız görüşmede AK Parti'nin 6,5 yıla yakın inadının sona ermeye başladığını gördüm'' dedi.

Yayınlanma: 15.12.2008 - 20:09
Abone Ol google-news

Adana Seyhan Oteli'nde düzenlenen ''Alevilik ve Gadir-i Hum Paneli'' ne telefonla katılan Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan ile samimi bir görüşme yaptıklarını belirten Doğan, görüşme sırasında hiç bir konunun karanlıkta kalmaması için çaba sarf ettiğini belirtti.
Doğan, görüşmede, ''Ehlibeyte inanan, törenlerini kendi inançları doğrultusunda yaşayan bir Alevi İslam anlayışının yasaların himayesine kavuşması gerektiğini'' aktardığını ifade ederek, ''Bu sağlanmadığı takdirde Türkiye'de demokrasinin sadece bir Sünni demokrasi haline dönüşeceğini ve 25-30 milyon Alevinin devre dışı bırakmış sayılacağını ifade ettim. AK Parti iktidarının 6,5 yılda bu konuda girişimi olmamıştı. Bunun doğru olmadığını söyledim. Yaptığımız görüşmede AK Parti'nin 6,5 yıla yakın inadının sona ermeye başladığını gördüm'' dedi.

Görüşmede alınan kararların seçimlerden sonra somut adımlara dönüştürülmesi konusunda mutabık kalındığını ifade eden Doğan, atılacak adımları izlemeye devam edeceklerini bildirdi.
Toplantı daha sonra Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Hasan Atıcı'nın oturum başkanlığında, araştırmacı yazarlar Opr. Dr. Ömer Uluçay, Zülfikar Çiftçi ve Ahmet Bedir'in konuşmalarıyla devam etti. Panele çok sayıda vatandaş katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler