İstanbul Resitalleri 7 Ekim'de başlayacak

Besteci Claude Achille Debussy (1862-1918) anısına düzenlenen ''İstanbul Resitalleri'', 7 Ekim'de Fransız piyano ekolünün önemli temsilcilerinden Eric Le Sage'nin resitaliyle açılacak.

Yayınlanma: 27.09.2011 - 08:38
Abone Ol google-news

2012 yılı, uluslararası klasik müzik çevrelerince, büyük besteci Claude Achille Debussy'nin 150. doğum yıl dönümü dolayısıyla ''Debussy Yılı'' olarak kutlanacak.

''İstanbul Resitalleri'' de 2011-2012 sezonunu, bu çerçevede Caude Achille Debussy'ye ithaf etti. Sezon boyunca, resital programlarında eşsiz kompozitör Debussy'nin eserlerine yer verilecek.

Yeni sezonda da bundan önceki sezonlarda olduğu gibi yine 9 ay boyunca her ay bir sanatçı İstanbul izleyicisiyle buluşacak. 7 Ekim 2011 tarihinde açılış resitaliyle başlayacak sezon, 7 Haziran 2012'de sona erecek.

Sezon, Fransız piyano ekolünün en önemli temsilcilerinden ünlü piyanist Eric Le Sage resitaliyle açılacak. Sakıp Sabancı Müzesi bünyesindeki ''The Seed''de gerçekleştirilecek konserde, 1985 yılında Porto Uluslararası piyano yarışması ve 1989 yılında Robert Schumann piyano yarışmalarını kazanıp Leeds Piyano Yarışması'nda ödül alan ünlü Fransız Piyanist Eric Le Sage sevenleriyle buluşacak.

''İstanbul Resitalleri'', 10 Kasım'da büyük bir yaratıcılık ve özel bir yetenek isteyen resital programlarıyla ünlü 20. yüzyıl repertuvarının en önemli yorumcularından Tamara Stefanovich'in, Messiaen ve Debussy seslendireceği muhteşem resitaliyle devam edecek.

Klasik müzikseverlerin mutlaka dinlemek isteyecekleri, ödüle doymayan piyanist Igor Levit, 15 Aralık'ta sahne alacak. Alman basınında ''Bu yüzyılın en iyi piyanistlerinden olmaya aday değilse de ta kendisi'' denilen Igor Levit'in İstanbul'daki ilk resitali ile 2011 yılı kapanacak.

Yeni yıl, ''Van Cliburn Jüri Özel Ödülü'' sahibi Lukas Vondracek'in 19 Ocak'ta vereceği konserle karşılanacak. Resitallere, 16 Şubat'ta Chopin'in 200. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde tüm dünyanın izlediği, Varşova'da yapılan Chopin Yarışması'nın birincisi Julianna Avdeeva konuk olacak.

Virtüözler geçidi 15 Mart'ta Kore'nin bugüne kadar saklanan en büyük sırrı olarak gösterilen, piyanizmi ile sadece müziğin değil insanoğlunun da fiziki sınırlarını zorlayan sıradışı piyanist H.J. Lim ile devam edecek. Lim, Korsakov'un Bumbleee adlı eserini dünyada en hızlı çalan piyanist unvanına sahip. 12 Nisan'da ise klasik müzik festivallerinin baş davetlisi, festivaller piyanisti Japon asıllı Alman virtüöz Mona Asuka Ott, İstanbul boğazını ay ışığı aurasıyla selamlayacak. 12 Mayıs'ta son dönemlerin gözde piyanistlerinden, usta Bach yorumcusu Simone Dinnerstein ''İstanbul Resitalleri'' izleyicileriyle buluşacak.

''İstanbul Resitalleri'' 7 Haziran 2012'de Amerikalı piyanist Claire Huangci'nin konseriyle sona erecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler