Cheney, Obama'nın ekibini beğendi

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, yeni Başkan seçilen ve 20 Ocakta göreve başlayacak olan Barack Obama'nın ulusal güvenlik ekibini beğendiğini söyledi.Cheney, ABD'nin Küba'daki askeri üssü Guantanamo'nun terörle mücadele sona ermeden kapatılmasının sorumluca bir hareket olmayacağını da sözlerine ekledi.

Yayınlanma: 16.12.2008 - 08:20
Abone Ol google-news

Görevi bırakmasına 35 gün kalan George Bush yönetiminin Başkan Yardımcısı Dick Cheney, ABC televizyonuna verdiği demeçte, Barack Obama'nın ulusal güvenlik ekibi seçimi için "iyi bir ekip olduğunu düşündüğümü söylemeliyim" dedi.

Kendisinin Obama'ya yakın olmadığını, siyasi açıdan da farklı olduklarını ifade eden ve "O bir liberal, ben bir muhafazakarım" diyen Cheney, Obama'nın Robert Gates'in Savunma Bakanlığı görevine devam etmesi düşüncesini "mükemmel" bulduğunu kaydetti.

Cheney, ABD'nin eski NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı olan emekli Orgeneral James Jones'un ulusal güvenlik danışmanlığına getirilecek olmasıyla ilgili olarak da James'in ulusal güvenlik danışmanı olarak çok etkili olacağını söyledi.

Obama'nın dışişleri bakanlığı için Hillary Rodham Clinton'ı seçmesi konusunda da Cheney, kendisi bu ismi bu göreve getirmeyecek olsa da Hillary Clinton'ın güçlü, akıllı, çok çalışan bir isim olduğunu ve Barack Obama'nın tam da ihtiyaç duyduğu bir kişi olabileceğini kaydetti.

Cheney, göreve gelecek yönetimin, terörle mücadelede şu anki yönetimin üzerinde çalıştığı stratejileri de bir kenara bırakmaması çağrısında bulundu.

Dick Ceheney, verdiği demeçte ayrıca Irak savaşını savunmayı sürdürdü ve ABD'nin Guantanamo Körfezi'ndeki askeri üste terör zanlılarını tuttuğu gözaltı merkezinin terörle savaşları sona ermeden kapatılmasına karşı olduğunu söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler