'P+M Team' Komşu'dan zaferle döndü

Klasik Otomobil Takımı P+M TEAM, 22-24 Eylül tarihlerinde Yunanistan Klasik Otomobil Klubü PHILPA tarafından bu sene kırkıncısı düzenlenen Uluslararası Philpa Rallisi'nde şampiyon oldu.

Yayınlanma: 28.09.2011 - 10:57
Abone Ol google-news

Pergel İnşaat ve Mimarlık Klasik Otomobil Takımı P+M TEAM adına 1957 model Karmann Ghia Convertible ile tripmaster grubunda yarışan Sinan Evman (pilot) ve Demet Tokgöz (copilot) 52 ceza puanıyla klasmanında birinci oldu. Ekip aynı zamanda klasmanındaki E kategorisi birinciliği ile en iyi yabancı ekip ödüllerini de kazandı.

Yunanistan’da her yıl Eylül ayında gerçekleştirilen ve Komşu’daki en zorlu ralli olarak bilinen Philpa International bu sene Larissa'dan start aldı. Değişik ülkelerden gelen yarışmacıların tripmaster ve handikape olarak iki ayrı gurupta değerlendirildiği mücadelenin Kalambaka’da tamamlanan birinci günü sonunda, ekibimiz 23 ceza puanıyla ikinci sırada yer aldı. Rallinin en zorlu dağ etaplarının yer aldığı ikinci ayağı, Kalambaka-Plastira-Meteora parkurunda gerçekleşti. İkinci gün sonunda 42 ceza puanıyla birincilğe oturan Türk ekibi, Kalambaka-Metsovo arasında gerçekleşen üçüncü günde de başarılı performansını sürdürdü. 20 özel etabın gerçekleştiği ve 522 Km süren yarışın bitişinde, toplamda 52 ceza puanıyla gelen ekibimiz, en yakın rakibinin 40 puan önünde birinciliği göğüsledi.

Düzenlenen ödül töreninde, şampiyonluk kupasını Uluslararası Antika Otomobil Federasyonu (FIVA) temsilcisi Lukas Oberholzer’in elinden alan Türk ekibinden pilot Sinan Evman, “P+M TEAM kurulalı henüz 3 sene oldu. Bu kısa süre içinde bu önemli ralliyi kazanan ilk Türk ekibi olmamız çok sevindirici. P+M TEAM olarak 2012 yılı hedefimiz, uluslararası yarışlarda genel klasmana birden fazla aracımızın girmesi” dedi. Co-pilot Demet Tokgöz ise, “Uluslararası rallilerin bir güzel yanı da yeni dostluklara vesile olması. 29 Ekim’de ülkemizde gerçekleşecek yarışa, Yunanistan ve Romanya’dan 10-15 kişilik bir misafir grubu bekliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler