Üretimin artması için zam istemi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, piyasaların canlandırılarak üretim ve tüketimin artması, krizin yarattığı olumsuz etkinin bertaraf edilmesi için kamu görevlileri, işçiler ve emeklilerin maaşlarının artırılmasını talep etti.

Yayınlanma: 16.12.2008 - 09:44
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dün bir mektup gönderdiğini kaydetti.

Mektubunda dünyanın ekonomik kriz özelinde bir sınavdan geçtiğini ifade eden Akyıldız, son 6 yıldır Türkiye ekonomisinin kesintisiz büyümesinin temelinde yatan küresel büyümenin tersine döndüğüne dikkati çekti. Bu durumda hem likidite ihtiyacının dışarıdan sağlanması hem de Türkiye'de üretilen ürünlerin uluslararası piyasalarda alıcı bulmasının geçtiğimiz yıllardaki kadar kolay olmayacağını belirten Akyıldız, dış ticaret hacminde bir daralma yaşanacağını, bunun da şirketlere ve istihdama olumsuz yansıyacağını ifade etti.

Hükümetin aldığı tedbirleri olumlu bulduklarını ancak bu tedbirlerin sadece üretim tarafına yönelik olduğunu kaydeden Akyıldız, şöyle devam etti: ''Ekonomik krizin etkilerinin azaltılması, vatandaşların bu krizden en az zararla çıkması için sosyal devlet ilkesi temelinde tüm ekonomik politikaların ve özelleştirme uygulamalarının gözden geçirileceği yeni bir programa ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Krizin etkilerini hayatlarının içinde hisseden memurların ve diğer ücretli, dar ve sabit gelirli kesimin doğrudan desteklenmesi zorunludur. Yapılan iyi niyetli çabaların amacına ulaşması, piyasaların canlandırılarak üretim ve tüketimin birlikte artması, krizin vatandaşlarımız üzerinde yarattığı olumsuz etkinin bertaraf edilmesi için tüketiciler olan kamu görevlileri, işçiler ve emeklilerin maaşlarının artırılmasını talep etmekteyiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler