Minibüsler kaldırılmayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yeni taksi plakası verileceği ve minibüslerin kaldırılacağı yönündeki haberler yalanlandı. Açıklamada bu konuda hiçbir çalışmanın bulunmadığı belirtildi.

Yayınlanma: 16.12.2008 - 10:11
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bazı İlçe Belediyeleri tarafından ticari taksi plakası dağıtılacağı bununla ilgili ihale yapılacağı, minibüslerin kaldırılacağı ve özel halk otobüslerinin başka hatlara kaydırılacağı şeklindeki haberlerle esnaf gruplarının tedirgin edildiği kaydedilerek, şöyle denildi: 

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ticari taksi plakası verilmesiyle veya taksi plakası kiralanmasıyla ilgili yapılan hiçbir çalışma bulunmamaktadır. İstanbul genelinde çalışan ticari minibüslerin kaldırılarak ilgili esnafın mağdur edilmesi söz konusu değildir. Özel halk otobüslerinin başka hatlara kaydırılmasına yönelik bir çalışma yapılmamaktadır"

Açıklamada, taksi çağrı merkezleri konusunda esnafı mağdur edici uygulamalar yapılmasının söz konusu olamayacağı ifade edilerek, İstanbul'da yasa gereği toplu ulaşım araçlarının her türlü tasarruf hakkının Büyükşehir Belediyesi ve UKOME'nin çalışmaları içinde olduğu hatırlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler