"Türk - İş'ten ekonomik öneriler"

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul, Hükümet, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirleyeceği asgari ücret rakamını kabul ederse asgari ücretlinin nefes alacağı bir rakam üzerinde anlaşılabileceğini belirterek, ''Hükümet önceki yıllardaki yaklaşımını sürdürürse bunun altına imza atmayız, bu oyunun içinde olmayız, çekiliriz'' dedi.

Yayınlanma: 16.12.2008 - 11:09
Abone Ol google-news

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul,  küresel finansal krizin etkilerinin ülkede de hissedildiği bir dönemde asgari ücret görüşmelerinin ''oldu bittiye getirilmesine'' izin vermeyeceklerini söyledi.

Asgari ücret görüşmelerinde üçüncü oturumun 22 Aralık'ta yapılacağını anımsatan Yurdakul, büyük olasılıkla bundan sonra yapılacak toplantıyla da asgari ücretin açıklanacağını ifade etti.

Yurdakul, 22 Aralık'ta yapılacak toplantıda rakamların netleşmesini istediklerini vurgulayarak, ''Masaya, çalışanın ailesinin ve 1 çocuğunun dikkate alındığı bir rakamla gelinirse üzerinde çalışma yapabileceğimiz bir durum ortaya çıkar. Aksi halde, bu rakamın altında bir rakamı konuşmak zaten olmaz'' diye konuştu.

Önerilerini komisyon üyelerine, özellikle Hükümeti temsil eden üyelere ilettiklerini anlatan Yurdakul, önerilerinin kabul edilip edilmeyeceğini büyük ölçüde 22 Aralık'ta yapılacak toplantıda göreceklerini söyledi. Yurdakul, şunları kaydetti:

''Hep komisyon deniliyor ama buradaki asıl muhatap Hükümet. Hükümet, TÜİK'in belirleyeceği asgari ücret rakamını kabul ederse sorunu çözer, asgari ücretlinin nefes almasını sağlarız. Getirilecek rakam üzerinde tartışıp ortak bir noktada buluşabiliriz. Hükümetin bunu kabul edip etmeyeceğini göreceğiz. Ama şu ana kadar herhangi bir şey söylemiyorlar. Asgari ücrete 2009 yılı için öngörülen enflasyon oranı doğrultusunda yüzde 4-5 zam yapılmak istenirse bu olmaz. Hükümet önceki yıllardaki yaklaşımını sürdürürse bunun altına imza atmayız, bu oyunun içinde olmayız, gerekçelerini kamuoyuyla paylaşır çekiliriz. Ama yeni bir değerlendirme için toplantıya davet edilirsek de asgari ücretlilerin koşullarının iyileştirilmesi adına bu daveti geri çevirmeyiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler