Gazetelerde Bugün

TBMM yeni yasama yılına 8 milletvekilinin tutuklu olması nedeniyle eksik başladı. BDP ve blok milletvekilleri, dün TBMM Genel Kurulu'nda 'yemin' ederek, Hatip Dicle ve 5 milletvekilinin tutukluluğunu protesto etmek amacıyla yaklaşık 3 aylık 'Meclis protestosu'nu sona erdirdi. Haberin ayrıntıları Cumhuriyet'in bugünkü manşetinde.

Yayınlanma: 02.10.2011 - 06:33
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Eksiklerle açıldı


TBMM’nin ilk oturumu, seçildikleri halde tutuklulukları kaldırılmayan 8 vekilin yokluğunda yapıldı
 

HÜRRİYET

Görüşme yine başlayabilir

Başbakan Tayyip Erdoğan "Protokol asla söz konusu değil ancak görüşmeler gerektiğinde tabiki olur. MİT bunun için var. Gerekirse git arkadaş gerekeni yap deriz" dedi.


MİLLİYET

Kritik dönem güzel başladı


En önemli gündemi yeni anayasa olan Meclis yasama yılını açtı. Boykotu bitiren BDP'liler yemin etti. Gerginlikten uzak, TBMM'ye yakışır güzel bir başlangıç yapıldı.


VATAN

'A'dan Z'ye yalan'


İmralı ile yazılı protokol yapıldığı iddiasını sert bir dille yalanlayan Erdoğan 'Bunlar yapılan görüşmeyi, protokol diye yansıtıyor. Bu A'dan Z'ye yalan, devletle İmralı arasında yazılı protokol yok' dedi.


RADİKAL

Siyaset ama kiminle?


BDP siyaset çağrılarına uyup Meclis'e geldi. Ancak yemini hükümetten sadece 3 bakanın izlemesi CHP liderinin de erken ayrılması burukluğa yol açtı.

 

AKŞAM

Türk siber kuvvetleri


Siber tehdite profesyonel çözüm... 7 gün 24 saat saldırıya uğrayan Türkiye, devlet destekli siber ordusunu kurdu. 60 kişilik emir komuta zincirinde profesör de var, hacker da.


SÖZCÜ

Hangi yüzle yemin ettiniz

BDP'lilerin Meclis'te yemin ettiği dakikalarda 2 ilimizde şehitlerimizin cenazeleri kalkıyordu.


HABERTÜRK

Turgut radikal İslam'a kayardı


"Korkut Özal ile hiç konuşmadım, hâlâ da hiç konuşmam."


SABAH

Özgürlükçü ve şeffaf

Cumhurbaşkanı Gül, Meclis'i açarken yaptığı konuşmada yeni Anayasa'nın olmazsa olmaz yedi koşulunu sıraladı.


POSTA

Türkiye Meclis'te

TBMM, yeni yasama yılına dün başladı. BDP'li 24, BDP destekli 6 bağımsız milletvekili yemin etti. 1991'de yeminin ardından Kürtçe konuşmak isteyen ve bu nedenle 1994'te tutuklanıp 11 yıl hapis yatan Leyla Zana 20 yıl sonra yine aynı kürsüden yemin etti. Leyla Zana yemin metnindeki 'Büyük Türk Milleti' ifadesini değiştirip 'Büyük Türkiye Milleti' dedi.


BİRGÜN

Fermanla yönetiliyoruz

İlk kez Turgut Özal'ın kullandığı 'Kanun Hükmünde Kararnameler' AKP döneminde Meclis'i bir kez daha devre dışı bıraktı. AKP, 6 ay boyunca, 16 kararname çıkartarak, 'ferman padişahındır' dedi.


YENİ ŞAFAK

Öldüren istihbarat


BBP lideri Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştükten 2 saat 40 dakika sonra Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Dursun Özmen, komşu 10 ilin valiliğine 'yaşıyorlar' notu geçti. Özmen'in 'Hastanelerde yaşanan hareketlilik' gibi bir komik gerekçeyle açıklamaya çalıştığı istihbarat notu, o sırada yaşam mücadelesi veren İsmail Güneş'e ulaşılmasına engel oldu.


ZAMAN

Anayasa ideolojilerin değil milletin mührünü taşımalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mec-lis'in yasama yılı açılış konuşmasında yeni anayasadan terörle mücadeleye, ekonomiden dış politikaya kadar pek çok konuda önemli mesajlar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler