YSK, olağanüstü toplanıyor

YSK Başkanı Muammer Aydın, kamuoyunda seçmen sayısındaki artışın ardından bazı terör örgütü mensuplarının seçmen kütüklerinde görünmesi üzerine konunun araştırılacağını ve bir yanlışlık varsa düzeltileceğini söyledi. YSK'nın konu ile ilgili olarak 19 Aralık Cuma günü olağünüstü toplanacağı ve toplantıya TÜİK ve Nüfus İdaresi yetkililerinin de katılacağı kaydedildi.

Yayınlanma: 16.12.2008 - 15:43
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, seçmen sayısındaki artışa ilişkin iddialar ve terör örgütündeki dağ kadrosunda yer alan kişilerin seçmen kütüklerinde görünmesine ilişkin iddialara yanıt verdi. Aydın, konu ile ilgili araştırma yapılacağını bildirdi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Aydın, YSK'ya gelişinde gazetecilerin tarafından "Seçmen kütüklerinde terör örgütünün dağ kadrosundaki kişilerin isimlerinin yer aldığına" ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, konunun araştırılacağını ve bir yanlışlık varsa düzeltileceğini söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ise vatandaşlıktan çıkmamışsa ve belli bir adresi varsa yazılır. Dağdaki kişinin adresi var mı? Onu bilemiyoruz, araştıracağız" diyen Aydın, seçmen kütüklerinin yaklaşık 10 gün sonra tekrar askıya çıkacağını hatırlattı.

Aydın, seçmen sayısındaki artışlara ilişkin, kamuoyunda yanlış yorum ve iddialarda bulunulduğunu kaydederek, "İddiası olan belgesini getirir, biz inceleriz. İddianız varsa buyurun getirin" dedi.

Bir gazetecinin, "Adrese dayalı nüfus sisteminde 5 milyon seçmenin olmadığı halde listeye girdiği ve bununda seçmen listelerinde çatlaklara neden olduğu söyleniyor" yönündeki sözlerine, "İddiası olan getirir belgesini bakarız. İddianız varsa buyrun getirin bakalım" diye karşılık verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler