'Üs' tartışması

Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov, ABD'nin Özbekistan ve Kazakistan'da askeri üs kurma planları yaptığını, bunun kendilerini kaygılandırdığını söyledi. ABD, Orta Asya'da üs kurmayı planladığı yolunda Rusya tarafından gündeme getirilen iddiayı yalanladı.

Yayınlanma: 16.12.2008 - 16:10
Abone Ol google-news

 Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, ABD'nin Özbekistan ve Kazakistan'da üs kurma planından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, ''Amerikan askeri üsleri dünyanın her tarafına yayılmış durumda. ABD, Romanya ve Bulgaristan'da üs açtı. Bize ulaşan bilgilere göre Özbekistan ve Kazakistan'da da üs kurmayı planlıyor'' dedi.

ABD'yi Ukrayna ve Gürcistan'ı NATO üyeliği için zorlamakla suçlayan Makarov, ''Rusya'nın ABD'nin askeri müttefikleri tarafından kuşatıldığını'' savundu.

 

ABD yalanladı

ABD, Orta Asya'da üs kurmayı planladığı yolunda Rusya tarafından gündeme getirilen iddiayı yalanladı. Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov'un, "ABD'nin Özbekistan ve Kazakistan'da askeri üs kurma planları yaptığı" yolundaki açıklamasıyla ilgili olarak AP'nin sorusunu yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisi Matthew Bryza, "Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi. ABD'nin Özbekistan Büyükelçiliği sözcüsü Molly Stephenson da "Özbekistan'da daimi üs kurma gibi bir plan gündemimizde yok" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler