Doğa Koleji 'altın'a doymuyor

Türkiye Liselerarası Judo Şampiyonası'nın (Balıkesir) 2. gününde İstanbul Doğa Koleji 2 altın madalya kazandı.

Yayınlanma: 16.12.2008 - 22:18
Abone Ol google-news

Şampiyonluk için kıyasıya mücadele eden genç judocular zaman zaman zor anlar yaşadı. Ancak öyle birisi vardı ki sağ ayak bileğindeki sakatlığını umursamadan mindere (tatamiye) çıktı. Evet, genç judocu Batuhan Efemgil, belki spor yaşantısını riske attı ama 'Bana inanları yarı yolda bırakmam' diyerek 4 rakibini de ippon (tuş) yaparak altın madalyaya ulaştı. Duygu yoğunluğundan Doğa Koleji Antrenörü Bilal Karakoç gözyaşlarına hakim olamazken Efemgil, şampiyonluk sonrası çok mutluğu olduğunu belirterek, "Bana güvenen herkese teşekkür ediyorum. Eski bir şampiyon babanın oğluyum. Babamın şampiyonluklarını izleyerek büyüdüm. Ondan çok şey öğrendim. Hergün birlikte çalışıyoruz. Antrenmanlarda zaman zaman birbirimizle tartışıyoruz. Ancak bu tartışmaların hepsi başarı ve şampiyonluk için. Altın madalyamı şampiyon babama armağan ediyorum" diye konuştu.

Şampiyonluğun bir takım oyunu olduğundan söz eden şampiyon judocu, "Okulum Doğa Koleji bu konuda bize destek oluyor. Okul müdürümüz, öğretmenlerim arkamızdaki güçler. Bunların şampiyonlukta etkisi tartışılmaz. Ayrıca Bilal Karakoç öğretmenimiz gecesini - gündüzünü bizimle geçiriyor. Böyle bir çalışma ortamı olunca zirveye ulaşmak daha kolay" ifadesini kullandı.

Büşra Kâtipoğlu ise "Ailem, antrenörüm ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Beni hiç yalnız bırakmadılar. Aylardır bu turnuvaya hazırlanıyorum. Antrenörümüz Bilal Karakoç'a söz vermiştim. Sözümü tutuğum için çok mutluyum. Madalyamı okulum Doğa Koleji'ne armağan ediyorum" dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler