"Hükümet memurlara çalım atıyor"

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi ve Genel Koordinatör Hanifi Gökçek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Mektupta, kamu görevlilerine 2008 yılındaki enflasyon farkının ödenmesi talep edildi.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 07:38
Abone Ol google-news

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi ve Genel Koordinatör Hanifi Gökçek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

Mektupta, 2008 yılı Aralık ayına ilişkin olarak açıklanacak Tüketici Fiyatları Endeksi'nin 2008 yılı Haziran ayı endeksine göre değişim oranının yüzde 4'ü aşması halinde, aşan kısmı telafi edecek şekilde aylık ve taban aylık katsayısı ile sözleşmeli personel ücret tavanını belirlemeye Bakanlar Kurulu'nun yetkili kılındığı belirtildi.

Mektupta, bütçe Kanunu tasarının yasalaşması halinde enflasyon farkının hesaplanmasında sadece 2008 yılının ikinci 6 aylık döneminin baz alınacağı, ilk altı aydaki enflasyon farkının dikkate alınmayacağı bildirildi.

Mektupta, 2008 yılının ilk 6 aylık döneminde maaşların hesaplanmasında esas alınan aylık katsayının yüzde 2,35, taban aylık katsayısının yüzde 3,95 oranında artmasına karşılık TÜFE'nin yüzde 6 oranında arttığı, bu nedenle aylık katsayıda yüzde 3,65, taban aylık katsayısında ise yüzde 2,05 oranında bir artış yapılması istendi.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi ve Genel Koordinatör Hanifi Gökçek enflasyon farkının hesaplanmasında 2008 yılının tüm aylarının hesaba katılması gerekirken, tasarıda sadece 2008 yılının ikinci 6 ayının baz alınmasının hukuki dayanağı olmadığını belirterek, "Oysa memur maaşlarına yapılan artış ile enflasyon arasındaki fark 2008 yılının ilk 6 ayında meydana gelmiştir. Hükümet Bütçe Kanunu Tasarısı ile memurlara çalım atıyor. Tasarının bu şekilde yasalaşması halinde yargıya başvuracağız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler