Ferihegy'deki grev devam ediyor

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki uluslararası Ferihegy havaalanındaki grev devam ediyor. Havaalanı Çalışanları ve Hizmet Sendikası ile Hava Yolları Dernek Sendikası yetkililerinin işveren Budapeşte Airport AŞ yetkilileriyle grevin sona erdirilmesi için dün 10 saat boyunca yaptıkları toplantıdan da bir sonuç çıkmadı.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 08:55
Abone Ol google-news

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki uluslararası Ferihegy havaalanında çarşamba günü başlayan grev devam ediyor.

Aralarında uçuş kontrolörleri, yer hizmetleri ve güvenlik personelinin de bulunduğu havaalanı çalışanlarının ücret artışı talebiyle yaptığı grev nedeniyle Macaristan Hava Yolları (MALEV) ile diğer hava yolları şirketleri, seferlerinin büyük bölümünü iptal etmek zorunda kalmış, bazı hava yolları şirketleri ve Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Budapeşte-İstanbul seferleri gecikmeli yapılabilmişti.

Grevin 7. gününde Budapeşte Airport AŞ yetkilileri Yunanistan'dan, bütün AB ülkelerinde çalışabilecek 38 belgeli güvenlik görevlisini geçici sözleşmeyle işe alınca havaalanında geçişler biraz olsun rahatladı.

Havaalanı Çalışanları ve Hizmet Sendikası ile Hava Yolları Dernek Sendikası yetkililerinin işveren Budapeşte Airport AŞ yetkilileriyle grevin sona erdirilmesi için dün 10 saat boyunca yaptıkları toplantı sonuç vermedi. Toplantıların bugün de devam edeceği açıklanırken, Macar medyası, Budapeşte Airport AŞ'nin grev süresince çalıştırılmak üzere 100 İtalyanı geçici olarak işe alacağını yazdı.

Sendikalar, geçici işe alımlarla grev kanununun ihlal edildiğini, bu nedenle iş mahkemesine başvurduklarını açıkladı. İşveren sözcüsü Domokos Szollar, grev nedeniyle onlarca hava yolu şirketinin yanı sıra binlerce yolcunun mağdur olduğunu, bir an önce anlaşma sağlanmasını istediklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler