Sakarya'da 30 kişi zehirlendi

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor, hemşire ve hasta yakınlarının da aralarında bulunduğu 30 kişi, yedikleri yemekten zehirlendi. Yemeklerden alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuvara gönderildiğini bildirildi.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 11:11
Abone Ol google-news

Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, yaptığı açıklamada, dün akşam tavuk döneri ve pilav yiyen Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi personelinin, gece saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikayetiyle acil serviste tedavi altına alındığını kaydetti.

Zehirlenenler arasında hastane personeli ve hasta yakınlarının da bulunduğunu bildiren Bektaş, 27 kişinin taburcu edildiğini 3 kişinin ise tedavisinin sürdürüldüğünü belirtti. Bektaş, şöyle konuştu:
''Akşam yemeğinde tavuk döneri, pilav ve ayran vardı. Rahatsızlananların akşam yemeğinde yedikleri yemekten zehirlendiklerini düşünüyoruz. Doktorlar ilk tespitlerinde zehirlenmenin pilav ve dönerden olabileceğini belirttiler. Personelimizin şu an durumu iyi. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. Daha önce de Yenikent Devlet Hastanemizde böyle bir olay yaşanmıştı. Onla ilgili de soruşturma devam ediyor.''

Bektaş, yemeklerden alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuvara gönderildiğini ve hastanenin yemek ihtiyacının özel bir şirket tarafından karşılandığını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler