Sağlık Bakanlığı'ndan 'o fotoğraf' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Habertürk gazetesinin sürmanşet fotoğrafının bir 112 çalışanının çekip medyaya servis etmediğini, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada fotoğrafın Habertürk ve Akşam gazetesi muhabiri Ahmet Ünsal tarafından çekildiği bildirdi.

Yayınlanma: 11.10.2011 - 14:19
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı, bazı haber ve köşe yazılarında "O korkunç fotoğrafın hesabını soracaksınız", "Fotoğraf provokatif", "Hasta mahremiyeti sedyede ihlal edilmiştir" başlıklarıyla verilen ve sırtından bıçaklanmış bir kadının fotoğrafına ilişkin haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, 6 Ekim 2011'de Manisa Acil Yardım Komuta Kontrol Merkezi'ne patlamalı yangın ihbarında bulunulması üzerine bir 112 ambulans ekibinin görevlendirildiği, yangına müdahale eden itfaiye erlerinin, yangın alanı içerisinde bir yaralı bulunduğunu belirterek sağlık ekibinden sedye talep ettikleri belirtildi. Olay yerinin kalabalık olması, güvenli olmaması ve ortamda duman bulunması nedeniyle yaralının sedye ekibi tarafından ambulansa alınarak tıbbi müdahaleye ambulansta devam edildiği vurgulanan açıklamada, tartışmalara neden olan fotoğrafların da bu sırada çekildiği aktarıldı.

112 acil yardım ekiplerinin görevinin yaşam bulgusu olan hasta ve yaralıları hayata bağlamak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Bu gibi durumlarda sağlık personelini hareket ettiren tek unsur hasta veya yaralının hayatının kurtarılmasıdır. Böylesine ağır hayati tehlikesi bulunan vakada da bu saikle hareket edilmiştir. Dolayısıyla yaralıya müdahale eden sağlık çalışanlarımızın vakayla ilgili bir haber algısı ya da kaygısı olamaz. Hasta ve birey hakkının ve mahremiyetinin ihlal edilmesi olarak gördüğümüz bu konuyu, görevi sadece hayat kurtarmak olan ve hassasiyetle hareket eden sağlık çalışanları üzerinden değil, medya etiği açısından ele almak daha doğru bir yaklaşım olacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler