TÜRSAK'tan sinema seminerleri

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfının (TÜRSAK) düzenlediği sinema seminerleri 12 Kasım'da başlayacak. Oyunculuk atölyesinin de yer aldığı seminerler kapsamında usta isimler sinemanın çeşitli alanlarında dersler verecek.

Yayınlanma: 12.10.2011 - 14:31
Abone Ol google-news

TÜRSAK'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de son yıllarda hem sektör, hem de sanat dalı olarak yükselişe geçen sinemaya amatör ve profesyonel olarak ilgi duyan kişilerin, sinema sanatının öncü isimleri ve alanlarında uzman akademisyenler rehberliğinde sinemanın mutfağıyla tanıştırılması amacıyla düzenlenen seminerlere başvurular başladı.

Vakıf tarafından 17 yıldan bu yana kesintisiz sürdürülen ve başladığı günden bu yana, katılımcılarını sinemanın farklı alanlarına kazandıran sinema seminerlerinin yeni dönemi, 12 Kasım-18 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Vakıf, seminerlerin 35. döneminde, eğitim başlıklarında, eğitici kadrosunda ve oturumların gerçekleştirileceği mekanlarda yenilikler yaptı.

Sektör profesyonelleri, film çalışmaları alanında uzmanlaşmış akademisyenler ve sinema sanatçıları tarafından verilen seminerler, hem teknik/uygulamalı atölyeleri, hem de zengin kuramsal tartışmaların yaşandığı dersleri içerecek.

Seminerler kapsamında yönetmen Zeki Demirkubuz ''Yaratıcı senaryo tasarımı, senaryonun temel öğeleri, senaryo yazım aşamaları ve teknikleri'', yapımcı Zeynep Özbatur Atakan ''Yapımcılık'', kurgucu Mustafa Preşeva ''Sinemada kurgu'', görüntü yönetmeni Uğur İçbak ''Aydınlatma tekniği ve ışık bilgisi'', senaryo yazarı, yönetmen, yapımcı ve kurgucu Muzaffer Hiçdurmaz ''Sinemada kurgu tekniği ve stüdyo-seslendirme post-production'', film eleştirmeni ve yazar Atilla Dorsay ''Film eleştirmenliği'', Burçak Evren ''Dünya sinema tarihine genel bakış'' ve ''Türk sinema tarihine genel bakış'', Yekta Kopan ''Bir filmin hikayesini kurmak'', sinema yazarı Mehmet Açar ''Sinema kuramları ve film çözümlemesi'', Sinan Toğrul ''Video kameraları'', Alper Maral ''Sinemada müzik ve ses kayıt teknikleri'', Doğan Sarıgüzel ''Sinema kameraları ve objektifler'', oyuncu Gülsen Tuncer ''Sinemada oyunculuk'', yönetmen Ziya Öztan ''Film yönetiminin temel ilkeleri'', Mehmet Kurtuluş ''Animasyon teknikleri'', Mustafa Ziya Ülkenciler ''Sinemada sanat yönetimi'' dersi verecek.

Seminerler kapsamında oyunca Güven Kıraç'ın yürüteceği ''Güven Kıraç oyunculuk atölyesi'' de yer alacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler