Sahte seçmenlerin kaydı silindi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen Bursa'nın Nilüfer İlçesinde binlerce kişinin, oturmadıkları adrese kayıt edildiklerini belirterek, yaptıkları başvuru üzerine İlçe Seçim Kurulu'nun 4 bin 95 kişinin kaydını sildiğini bildirdi. Öte yandan Adana'nın Seyhan ilçesi Küçükdikili Belde Belediye Başkanı Leyla Güven'de Salman Kurtulan'ın Küçükdikili beldesine hiç gelmediği açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 13:41
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay Bursa Milletvekilleri ile birlikte Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında, 6 milyonluk seçmen artışına yönelik yeni iddiaları gündeme getirdiler.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde seçmen olmayan binlerce insanın seçmen kütüklerine yazıldığını tespit ettiklerini ifade eden Öymen, ilçe teşkilatlarının İlçe Seçim Kurulu'na başvurduğunu ve İlçe Seçim Kurulu'nun da 4 bin 95 kişinin seçmen listesinden kaydını sildiğini bildirdi.

Bu kişilerin boş arazi ve depoların olduğu adreslere kaydedildiğinin tespit edildiğini kaydeden Öymen "Demokratik hiçbir ülkede böyle gayri ciddi seçim yapılmaz. Yıllar önce ölmüş kişiler bile kayıtlarda. Seçimin ciddiyetine gölge düşmüştür. Başka il ve ilçelerde de müracaatlarımız var. Bu karar, CHP'nin şimdiye kadar dile getirdiği kaygının ne kadar haklı olduğunun kanıtıdır. Daha şimdiden yerel seçimlerle ilgili kuşku ve kaygılar ortaya çıktı'' dedi.

Seçimlerin şaibesiz bir şekilde yapılmasının sorumluluğunun YSK'da olduğunu da kaydeden Öymen YSK'nın bu kayıtları yapan kişileri de araştırması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da YSK'yı AKP'nin sözcüleri ve bakanlar gibi konuşmakla suçladı. Seçimlerin AKP tarafından değil YSK tarafından yapılması gerektiğini, YSK'nın da anayasada ve yasalarda yer alan görevlerini yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Okay şöyle konuştu: "Türkiye'de çok ciddi bir şekilde bu seçimlerle ilgili endişeler ve tartışmalar vardır. YSK, üzerine düşen görevi idareye bırakma yerine doğrudan inisiyatif alıp gereğini yapmakla yükümlüdür. Bugün halen YSK'nın bu endişeleri giderecek açıklamasını göremiyorum. Bu koşullarda YSK'nın, görevini yapamayacak endişesini taşıyoruz. Görevini yapamayacak bir kurul, bu haliyle siyasal iktidar söylemlerine paralel düşündüğünü ifade ederek, bu sorumluluğunu daha fazla taşıyamaz. YSK, Anayasadan ve yasalardan kaynaklanan sorumluluklarının gereğini yerine getirmesi lazım. YSK, ciddiyetle, görev sorumluluk ve bilinciyle bu seçimlere ilişkin bu tartışmaları sona erdirecek tavır içine girmesi lazım."

CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer de, daha önceki seçimlerde uygulanan parmak boyası uygulamasının bu seçimlerde de uygulanması gerektiğini, bunun mükerrer oyun önüne geçeceğini söylerken, Bursa Milletvekili Kemal Demirel de kendisinin 17 yıldır aynı adreste oturmasına rağmen, seçmen listesinde başka bir adreste kayıtlı olduğunun görüldüğünü kaydetti.
 

Küçükdikili belde belediye başkanından açıklama

Adana'nın Seyhan ilçesi Küçükdikili Belde Belediye Başkanı Leyla Güven, terörist Salman Kurtulan'ın seçmen adresinde belediye lojmanının gösterildiği yönündeki iddialarla ilgili, ''Fatma Kurtulan benimle birlikte çalışırken, aynı evi de paylaşıyorduk. Küçükdikili'nin lojmanında da beraber oturduk. O insan (Salman Kurtulan) hiçbir zaman Küçükdikili beldesine veya belediyesine gelmemiştir, yaşamamıştır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler