Ebru Gündeş'in atları birincilik için koşacak

Türkiye Binicilik Federasyonu'nun en prestijli yarışmalarından olan Cumhurbaşkanlığı Kupası Engel Atlama Binicilik Yarışmaları öncesinde yarışacak olan atlar ve binicileri kente gelmeye başladı.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 09:41
Abone Ol google-news

Hafta sonu yapılacak yarışların favorilerinden olan ve sanatçı Ebru Gündeş ve Azeri işadamı kocası Reza Zarrab'a ait olan atlar da, binicileri Ömer Karaevli eşliğinde antrenmanlara başladı. Karaevli, Storm ve Coletto isminde iki atla müsabakalara katılacaklarını belirterek, ''Atlarımızın ikisi de bu aralar oldukça formda. Coletto geçtiğimiz günlerde Başbakanlık adına düzenlenen koşudan birincilikle ayrıldı. Strom da aynı yarışmadan üçüncülük ile döndü. Orada kazandığımız başarıları Adana'da da tekrarlamak istiyoruz'' dedi.

Storm ve Coletto'nun son olarak Kemer'de koştuğunu ve buradan kupa ile döndüklerini hatırlatan Karaevli, şöyle devam etti: ''Kemer'in ve Adana'nın iklimsel özelliklerinin yanı sıra koşuların yapılacağı alanın zemin özellikleri de oldukça benziyor. Koşulacak yarışlarda her iki atın da önemli dereceler elde edeceğine inanıyorum. Umarım diğer atlar ve binicilerle birlikte Adanalı sporseverlere güzel bir yarış izletebiliriz. Böyle bir etkinliğin ücretsiz olması, insanların ailece çok güzel bir tatil günü geçirebilmeleri adına çok önemli. Genç, yaşlı, çocuk demeden herkesi yarışların yapılacağı gün Adana Atlıspor Kulübü'nde görmek istiyoruz.''

Gündeş ve Zarrab çiftinin atlarla yakından ilgilendiğini ve her fırsatta onlarla zaman geçirdiklerini ifade eden Karaevli, ''Ebru Hanım ve Reza Bey'in at sevgisi adeta bir tutku. Yarışmaların öncesinde ve sonrasında bizlerden sürekli bilgi alıyorlar. Reza Bey boş zamanlarında atlarla bizzat ilgileniyor. Ebru Hanım'ın ata bindiğini henüz görmedim. Kendisi hassas bir hamilelik sürecinden geçiyor. Tek arzumuz, burada kazanacağımız kupalarla Ebru Hanım'a güzel bir doğum hediyesi vermek'' diye konuştu.

 

100 civarında at Adana'ya getirildi

Karaevli, Adana'ya daha önce hiç gelmediğini belirterek, Adana'nın iklim anlamında oldukça şanslı olduğunu ve Ekim ayında böylesine sıcak ve güneşli günlerin her şehirde görülmediğini söyledi. Yarışların yapılacağı Adana Atlıspor Kulübü Tesisleri'nin oldukça ferah ve etkileyici bir yer olduğuna işaret eden Karaevli, ''Tesislerden çok etkilendim. Buraya ilk gelişim ancak bundan sonra fırsat buldukça Adana'yı ve bu tesisleri ziyaret etmek isterim. Böyle güzel bir tesisi Adana'ya kazandıran herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım ülkemizde böyle kaliteli tesislerin ve güzel organizasyonların sayısı artar'' ifadesini kullandı.

Adana Atlıspor Kulübü Başkanı Bülent Büyükiz ise yarışmalar nedeniyle 100 civarında atın binicileriyle birlikte kente geldiklerini belirterek, ''Böylesine prestijli bir organizasyonu kulübümüzde gerçekleştirmekten çok mutluyuz. Bu yarışmalar, kentimizin marka değerine de katkı sunacaktır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler