Anonslu tacize hapis

Eskişehir'de devlet memuru bir kadına caddede yürürken "Malatyalı Natocu", "Malatyalı Merkez" şeklinde seslenip, hakkında ihbar olmadığı halde kimlik sorgulaması yapmak isteyen 3 polis 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak cezaları ertelendi.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 11:28
Abone Ol google-news

Eskişehir’de 2009 yılının Ağustos ayında, kentin en işlek yerlerinden olan Hamamyolu caddesinde Maide Emiroğlu’na yaklaşan motosikletli polis timinde görevli Samet A., Ali D. ve Çağlar T., “Malatyalı Natocu”, “Malatyalı Merkez” şeklinde seslenip genç kadından durmasını istedi. Yunus timlerinin bu yaklaşımına bir anlam veremeyen Emiroğlu, neden kendisine bu şekilde hitap edildiğini sorduğunda, “hakkında ihbar var, kimlik kontrolü yapacağız” yanıtını aldı. Bunun üzerine hakkındaki şikayetin konusunu sorarak bilgi isteyen Emiroğlu’nu Yunus Timleri, “sana bilgi veremeyiz, görevimizi bize öğretme” diyerek azarladı. Emiroğlu, Yunus Timlerinin bu tavrına karşılık olarak “madem görevinizi yapıyorsunuz, o zaman beni karakola götürün, orada ifade vereceğim” karşılığını verdi. Ancak, karakola gitmekten kaçınan polisler, genç kadına sert muamelede bulundu.Yaşananlar üzerine Emiroğlu, cadde üzerindeki bir Telekom bayine sığındı.

Yaşananları fark eden Telekom görevlisi ise Alo 155’i arayarak 3 polisin bir kadına kötü davrandığını ve bir polise yakışmayacak davranışlarda bulunduğunu ihbar etti. Emiroğlu, ardından avukatı İlyas Özkan aracılığıyla 3 memur hakkında, kendisine psikolojik baskı, ciddiyetten uzak tavırlar sergileyerek asılsız ihbar ile görevlerini kötüye kullandığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.Başvuruyu inceleyen savcılık ise 3 polis hakkında, Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “görevi kötüye kullanmak” suçundan kamu davası açılmasına karar verdi. Duruşmada polis memurları Samet A., Ali D. ve Çağlar T., haklarındaki iddiaları kabul etmedi.Görgü tanıkları ise söz konusu polislerin Emiroğlu'na hakaret edip, sert davrandığını anlattı.Tarafları ve tanıkları dinleyen mahkeme, polis memurlarının görevini kötüye kullandığı kanaatine vararak, 3 polisin TCK’nın 257/1 maddesi gereğince 6 şar ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.Mahkeme, üç sanığın sabıkalarının olmaması, memuriyetlerini göz önüne alarak cezalarının Denetimli Serbestlik kapsamında 5 yıl süreyle ertelenmesine karar verdi.

Sanıklar, 5 yıl içerisinde her hangi bir suç işlemeleri halinde söz konusu hapis cezasını çekecekler. İl Emniyet Müdürlüğü’de söz konusu polislere disiplin cezası ile cezalandırdı. Emiroğlu, avukatı aracılığıyla Valilik İnsan Hakları Kuruluna başvurdu ayrıca üç polisle ilgili tazminat davası açtı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler