Erdoğan başkan adaylarını açıkladı

Başbakan Tayyip Erdoğan 3 büyük şehrin Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in 29 Mart yerel seçimlerinde yeniden AKP'den belediye başkan adayı olduklarını bildirdi.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 14:56
Abone Ol google-news

Konya Eski Adliye Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış ve TOKi Konutlarının Anahtar Dağıtım Töreni'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 büyük ilin Belediye Başkan adaylarını açıklıyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

-Seçimlerde göstereceğimiz adayları kademe kademe açıklayacağız. 15 Ocak’a kadar bütün adaylarımızı kamuoyuna duyuracağız.

-Adaylarımız için halkın sevdiği, inandığı kişileri seçiyoruz.

-Belediye başkanlığında gerek hizmet gerektir. Ama hizmet işi bitirmiyor. Ondan sonra yeterli olan bir şey var ki halkın gönlünü elde edebilmektedir.

-Eğer bir belediye başkanı halkın gönlünü elde edemiyorsa, netice almak mümkün değil. Öncelikle halkın sevgisini kazanabilmek önemlidir.

-Bir defa biz temayül yoklaması yaparız. Bu tavizsiz yürür ve şu anda biz bütün şehirlerimizde bunu yaptık. Bu teşkilatımızın ana kademeleri, kadın kollarımız, gençlik kollarımız hepsi buna katılır ve burada mevcut belediye başkanlarımızla ilgili kanaatlerini ortaya koyarlar. Buna göre büyük şehirlerde şuanda AKP’li belediyelerin hepsinin temayül yoklaması yapılmıştır.

-Biz bununla da kalmadık. Bir şey daha yaptık. Kamuoyu araştırması yaptık. Bununla halkımızın da nabzını görelim dedik. Sadece parti içerisinde olanlar değil.

-Burada parti içi demokrasi diyerek olaya yaklaşırsak o zaman kusura bakmayın. Bu işte teşkilatı manipüle eden belediye başkanları orada saltanatı kurarlar. Ama biz bu oyuna gelmeyiz.



Antalya'da yeniden menderes Türel

-Şimdi Antalya’yla başlamak istiyorum. Adayımız değerli arkadaşımız Menderes Türel. Menderes Türel 2004 seçimlerinde Antalyalıların takdiriyle Büyükşehir belediye başkanı seçildi. Yaklaşık 5 yıl içinde gerçekten Antalya’nın çehresi tamamen değişti. Ben yapılanları tek tek sayacak değilim. Ancak şu kadarını paylaşmak istedim.

-1999 – 2004 yılları arasında CHP’li belediyenin Antalya’ya yaptığı toplam yatırım yaklaşık 100 milyon YTL’ydi. Dikkat ediniz.

-Bizim dönemimizde, sayın Türel’in döneminde, 4,5 yılda Antalya’ya tam 1 milyar YTL yatırım yaptık. Bu belediyenin yaptığı yatırım.

-Onların 3 liraya 5 liraya yaptıklarını, biz 1 liraya yaptırıyoruz.

 

Kayseri'de Mehmet Özhaseki

-Bir başka büyükşehirimiz. O da Kayseri. Mehmet Özhaseki kardeşimiz 2004 yılındaki, önce de zaten belediye başkanıydı, seçimlerde yüzde 70.2 gibi rekor bir oyla başkan seçildi.

-Belediye başkanımız şu 4.5 yıllık bir sürede Kayseri'yi Orta Anadalolu'nun yıldız bir şehri haline getirdi.

-Raylı sistemi de Kayseri’de gerçeğe dönüştüreceğiz. Parklarıyla, alt yapı yatırımlarıyla, biliyorsunuz Kayseri Süper Lig’de değildi. Ama burada belediyemizin çok ciddi desteği oldu.


Konya'da Tahir Akyürek

Bir başka büyükşehir Konya. Tahir Akyürek. 5 yılda Konya'ya 500 hizmet kazandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler