Bulgaristan askerlerini Irak'tan çekti

Irak'ın başkenti Bağdat'ta görevini tamamlayan Bulgar askeri birliğinin 155 kişilik son grubu Bulgaristan'a döndü. Bulgar askerleri, Sofya Havaalanı'nda, Başbakan Stanişev'in de katıldığı resmi törenle karşılandı.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 18:34
Abone Ol google-news

Karşılama töreninden sonra Başbakan Sergey Stanişev, askeri personelle birlikte Irak'tan gelen Savunma Bakanı Nikolay Tzonev ve Genelkurmay Başkanı General Zlatan Stoykov ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Stanişev, Bulgar askerlerinin 2003 yılından bu yana Irak'ta, müttefik güçleri ve Irak halkı tarafından da takdir edilen, son derece başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. "Irak'taki çalışmalarımız zor bir görevdi, büyük bir sınavdı, ancak bu sınav ordumuz tarafından başarıyla verildi" diyen Stanişev, Bulgar askerlerinin Irak'ta okul, kreş kurduklarını, çeşitli alt yapı projelerinde görev aldıklarını kaydetti. Stanişev, "Irak halkına sağlık hizmeti de veren birliğimiz ayrıca bu ülkede yeni yeni kurulan ordunun 1400 personeline askeri eğitim vermiştir" dedi.

Savunma Bakanı Nikolay Tzonev, Irak'tan ayrılma töreninde son derece duygusal anlar yaşandığını belirterek, "Herkes bize teşekkür etti. Iraklılar askerimizi hep hürmetle anacaktır" diye konuştu. Genelkurmay Başkanı General Zlatan Stoykov da 2003 yılının Haziran ayından bu yana 11 rotasyonla toplam 3 bin 250 Bulgar askeri personelinin Irak'ta görev yaptığını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler