Rekortmen şampiyon

Türkiye Liselerarası Judo Şampiyonası'nda +90 kiloda Feyyaz Yazıcı, art arda 3. kez şampiyon oldu. Yazıcı ayrıca bu başarıya ulaşan en genç judocu unvanını elde etti.

Yayınlanma: 17.12.2008 - 22:19
Abone Ol google-news

Şampiyonluğa 4 rakibini ipponla (tuş) yaparak ulaşan Feyyaz Yazıcı, 2. maçında turnuvanın en hızlı ipponunuda (7 sn.) yaparak en teknik sporcu unvanını da aldı. Genç judocu hedefinin Dünya Liselerarası Şampiyonluğu olduğunu belirtirken, "Benim hayatımda dün yok, hep bugün var. Bu başarı geçti. Artık önümdeki maçları düşünüyorum. Sırada Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası (ocak) var. Yaşım 16 olmasına karşın büyüklerde yarışacağım. Bu turnuva benim spor kariyerim açısından çok önemli. Buradan şampiyonluk çıkarırsam 100 kiloda Türkiye'nin en iyi judocusu olacağım. Hedefim tabii ki 2012 Londra Olimpiyatları... Ancak bu turnuva en genç olimpiyat şampiyonu olma yolundaki ilk adım" dedi.

Şampiyonluk yolunda ailesinin büyük katkısı olduğunu söyleyen Yazıcı, "Babam Hasan Yazıcı 3 gündür benimle birlikte Balıkesir'de. Tüm işlerini bırakıp yanımda oldu. Zaten hiçbir turnuvada beni yalnız bırakmıyor. Eğer bugün altın madalya kazandıysam bu babamın sayesindedir. Bu konuda aileme çok teşekkür ediyorum. Spor koordinatörümüz Tunç Dağan ve antrenörümüz Bilal Karakoç'a da ayrıca teşekkürü bir borç bilirim" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon