İzmir sanata doyacak

İzmirli sanatseverleri, bayram tatilinin ardından yeniden hız kazanan kültür sanat etkinlikleriyle dolu bir hafta bekliyor. İzmir'de hafta boyunca minik sanatseverler için de bir çocuk müzikali, tiyatrolar ve İZDSO'nun konseri gibi özel etkinlikler dikkati çekiyor.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 08:23
Abone Ol google-news

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası İZDSO, Alexander Walker yönetiminde bu akşam, ''eğitim konserleri'' etkinlikleri çerçevesinde, ''Hacivat ile Karagöz Senfoni'de'' adlı konserle minik izleyicilerin karşısında olacak. Oyuncuların destek verdiği konser, en akılda kalıcı melodilerden oluşan repertuvarıyla, küçük dinleyicilere çok sesli müziği sevdirmeyi hedefliyor.

İZDSO, yarın akşam ise İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yine Walker yönetiminde ''İsmet İnönü'yü Anma Özel Konseri'' ile sanatseverlerle buluşacak. Piyano ile Christian Blackshaw'un solist olduğu konserde, Beethoven ve Elgar'ın eserleri seslendirilecek.

 

Küçük izleyiciler için özel etkinlik

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta hem küçük izleyiciler, hem de yetişkinler için iki özel etkinliğe imza atacak. İZDOB, yarın saat 14.00'te Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde ''Heidi'' adlı çocuk müzikalinin prömiyerini yapacak.

Müzikal, 20 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'te yine aynı sahnede tekrar perdelerini açacak.
İZDOB, 22 Aralık Pazartesi akşamı, Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezi'nde özel bir konsere imza atacak. Ünlü besteci Puccini'nin doğumunun 250. yılı anısına verilecek özel konser, 23 Aralık Salı akşamı tekrarlanacak.

 

İzmir Sanat'ta iki konser

İzmir Sanat, bu hafta iki konsere ev sahipliği yapacak. İzmir Sanat Büyük Salon'da 22 Aralık Pazartesi akşamı ''Moskova Trio'' konser verecek.

Piyanoda Aleksander Mekaev, flütte Volkan Ayvazoğlu ile soprano Vera Belova'dan oluşan üçlünün konseri saat 20.00'de başlayacak. İzmir Sanat'ın ''Genç Solistler Buluşması'' konserleri kapsamında, 24 Aralık Çarşamba akşamı Elif Önal ile Gülüm Sürmen ikilisi, dört el piyano konseri verecek. Konser, İzmir Sanat Büyük Salon'da saat 20.00'de başlayacak.
 

İzmir Devlet Tiyatrosu'nda beş oyun

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta dört salonda biri çocuk oyunu olmak üzere beş oyunla perdelerini açacak.

İZDT'nin Konak Sahnesi'nde 21 Aralık Pazar gününe kadar Simon Williams'ın yazdığı ''Teyzesi'' adlı komedi izlenebilecek. Ali Hürol'un yönettiği oyunda, sıkıcı bir istatistikçi olduğuna inanan Leonard'ın, yazarlık denemeleriyle renklenen hayatı, huzurevinden kovulan babası, yayıncı Harriet'e duyduğu aşk ve uçarı kızı Dee Dee ile olan ilişkisi eğlenceli bir dille anlatılıyor. Teyze Myrtle'n de sahneye çıkmasıyla oyun, seyircilere keyifli dakikalar vadediyor.
Konak Sahnesinde 21 Aralık Pazar günü ise minik izleyiciler için Meral Babacan'ın yazdığı, Fatih Kahraman'ın yönettiği, müzikleri Cem İdiz'e ait ''Yağmurla Gelen'' adlı çocuk oyunu sahnelenecek.

Tiyatroseverler, 22 Aralık Pazartesi gününden itibaren Konak Sahnesi'nde hafta boyunca yazar Orhan Asena'nın kaleme aldığı ''Simavnalı Şeyh Bedreddin'' adlı oyunu izleyebilecekler.

Oyunda yüzyıllar önce yaşamış, düşünceleri ve yaptıkları çağları etkilemiş Şeyh Bedreddin ve önderliğindeki isyan, Doğan Yağcı'nın rejisiyle anlatılıyor. Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde hafta boyunca Mario Fratti'nin eserinden uyarlanan ''Kafes'', Karşıyaka Oda Tiyatrosu'nda ise 23 Aralık Salı ve 24 Aralık Çarşamba günleri Şebnem Doğuer'in başarılı bir performans sergilediği ''Düğün Şarkısı'' adlı tek kişilik oyun izleyiciyle buluşacak.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde 23 Aralık Salı ve 24 Aralık Çarşamba günleri, ikişer kez ''Yağmurla Gelen'' adlı çocuk oyunu minik izleyiciler için perdelerini açacak.


Fransız Kültür Merkezi'nde sergi

Fransız Kültür Merkezi, yazar, şair ve çevirmen Sabahattin Ali'nin çektiği fotoğraflar ile Sabahattin Ali'nin başkaları tarafından çekilmiş fotoğraflarından oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor.
Merkezde dün açılan sergide, fotoğraf çekmeye özel ilgisi bulunan Sabahattin Ali'nin objektifinden fotoğraflar, Ali'nin kısa yaşam öyküsüne tanıklık eden yakınları tarafından çekilenler ve Ali'nin kaleme aldığı metin ile anı yazılarıyla birlikte sanatseverlerle buluşuyor.

 

Sergiler ve etkinlikler

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde ay başında açılan Nermin Aktıhanoğlu'nun ''İzmir Bir Ömür'' adlı suluboya resim sergisi, 20 Aralık Cumartesi günü sona erecek.

AKM'de ayın ilk günü sanatseverlerin beğenisine sunulan Hüsamettin Koçan'ın ''Gölge Yüzler'' adlı resim sergisini gezmek isteyenler için de 20 Aralık Cumartesi son gün.
Ressam Aysel Öksüz İnce'nin eserlerinden oluşan sergi, TCDD Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşmayı sürdürüyor.

AKM Tiyatro Salonu'nda 20 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.00'de, Nihat Sırdar ''Bütün Kazlar Toplandık'' adlı stand-up gösterisiyle İzmirli seyirciyle buluşacak.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi'nde Türk figür resminin güçlü isimlerinden ressam Temür Köran'ın sergisine ev sahipliği yapıyor.

İzmirli heykeltıraş Bihrat Mavitan'ın eserlerinden oluşan sergi de İzmir Resim ve Heykel müzesinde gezilebilir.

Güzel Sanatlar Oyuncuları, David Forbright'ın ''Çık İşin İçinden'' adlı iki perdelik komedisini, AKM Yunus Emre Salonu'nda 21 Aralık Pazar günü 17.30'da sahneleyecek. AKM Sanat Galerisi ise 22-31 Aralık günlerinde Su Grubunun ''Cumhuriyetin 85. Yılında 85 Resim Sergisi'' adlı sergisine ev sahipliği yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler