Gazetelerde Bugün

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte seçmen tartışmaları daha da kızışıyor. Bugün birçok gazetenin manşetine taşıdığı yerel seçimler konusunu Cumhuriyet 'Kayıtlar silindi' başlığıyla okuyucularına aktarıyor. Gündemin diğer önemli konulardan biri olan ve hakkındaki tartışmalar dinmek bilmeyen "Özür dileme" kampanyasını ise Milliyet ve Akşam gazeteleri ilk haber olarak görüyor.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 08:37
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Kayıtlar silindi

Bursa’nın Nilüfer ilçesi seçim kuruluna başvuran CHP ilçe yönetimi, son genel seçimden sonra 47 bin seçmen artışı olduğunu bildirdi. Kurulun polisle birlikte yaptığı incelemede 4 bin 95 kişinin hayali adreslerde seçmen olarak kaydedildiği belirlendi. Seçim kurulu bu isimlerin seçmen kayıtlarını silerken CHP’liler sahteciliğin boyutlarının çok daha büyük olduğu düşüncesinde.

 

HÜRRİYET

Dikkat dinleniyorsun

Türkiye Bilgisyar Mühendisleri ve Programcıları Derneği Başkanı Yılmaz Sönmez'in meclis'teki Telekulak Komisyonu'nda yaptığı açıklamalar, cep telefonlarının ne kadar kolay dinlendiğini ortaya koydu.

 

MİLLİYET

Herhalde onlar soykırım yaptı

Erdoğan "Ermeni kardeşlerimden özür diliyorum" bildirisine destek verenleri eleştirirken, Gül ve Dışişleri'nin bunu demokrasinin gereği olarak değerlendirmesi, devletin zirvesindeki görüş farkını ortaya çıkardı.


RADİKAL

Dava birleştirmede sürünceme riski var

Yargıtay'ın 'Danıştay, Ergenekon ile birleşmeli' demesi yetmiyor. İki ağır ceza mahkemesinin anlaşması zor, prosedür uzun. Birleşme sonrası daha da karışık.


AKŞAM

Turizmde Ermeni tarifesi

Türk kamuoyu hararetle özür kampanyasını tartışırken, hükümetten ikili ilişkilerde yumuşamayı sürdürecek bir adım daha... Ermeni turiste yüzde 50 indirimli tatil yolda.

 

POSTA

Kadere bak

Cemil Kızılkaya ile 5.5 aylık hamile eşi önceki gün doktora gitmiş, çocuklarının erkek olduğunu öğrenmişlerdi. Ergin Çevik de aynı saatlerde eşini doktora götürmüş ve baba olacağını öğrenmişti. Bu iki çiftin kaderi bir trafik kazasında kesinleşti. Ergin Çevik'in kullandığı otomobil, Kızılkaya çiftini taşıyan motosiklete çarptı. Cemil Kızılkaya öldü, eşi yaralandı.

 

VATAN

Kelepçe korkusu

Başbakan kredileri geri çağıran, yeni kredi açmayan bankalara kızarken, Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, zimmet maddesinin ellerini bağladığını bu şartlarda kredi verilemeyeceğini söyledi.


Birgün

Erdoğan'ın başbuğ olmasına az kaldı

Başbakan Erdoğan aydınların "Ermenilerden özrü dileme kampanyası"na ilşikin "Herhalde onlar böyle bir soykırım işlemiş olacaklar ki, özür diliyorlar" dedi.

 

SABAH

Mevcutlarla yola devam

Yerel seçime start. Ak Parti'nin Antalya, Kayseri ve Konya büyükşehir belediye başkanları yeniden aday. CHP İzmir adayı da Kocaoğlu...


TERCÜMAN

Gökçek nakavt

Uğur Dündar'ın yönettiği düelloda CHP'li Kılıçdaroğlu belgelerle vurdu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçe çareyi laf kalabalığı yaparak kaçmakta buldu.

 

YENİ ŞAFAK

Hasdal belgesi

"Ben olay tarihin Hasdal'da bulunmadım. Yeni Şafak bana iftira atıyor" diyen emekli Albay Fikri Karadağ'ın, Garih suikastıdan 16 gün önce alay komutanlığından ayrıldığı anlaşıldı.

 

ZAMAN

Seçmen sayısı, olması gerekenden azdı, doğru rakam şimdi ortaya çıktı.

Seçmen listelerinin, nüfus kütüklerine göre belirlenmesiyle başlayan tartışma sürüyor. Muhalefet, artan şeçmen sayısı ve teröristlerin listelerde yer almasını eleştiriken, TUİK Başkan Vekili Ömer Toprak, sayımı savundu: "İddialar spekülasyon. Dedektif değiliz ki PKK'lıları tanıyalım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler