Antalya'da sanat

Antalyalıları sanat dolu günler bekliyor. Antalya Devlet Tiyatrosu ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu hazırladıkları oyunları izleyicilerin beğenisine sunacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi ise hazırladığı dört eserini sanatseverlerle buluşturacak. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ise 'İsmet İnönü'yü Anma Konseri' ile dinleyicilerine seslenecek.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 08:40
Abone Ol google-news

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), yarın ve 20 Aralık'ta ''Asilzadeler'' adlı eserle tiyatroseverlerin karşısında olacak. Ünlü yazar Ömer Seyfettin'in aynı adlı eserinden Hikmet Temel Karasu'nun tiyatroya uyarladığı eserin yönetmenliğini Selim Gürata üstleniyor. Dekor tasarımı Savaş Çevirel'e, kostüm tasarımı Buket Akkaya'ya ait eserin ışık tasarımını ise Namık Gürsoy yaptı.

Eserde Sedat Mayadağ, Sertel Uğur, Ahmet Açıkgöz, Oktay Gözpınar, Şenol Özlem Şendinç, Tetyana Dribnokhod, Figen Oral Cebel ve İsmail Şenel rol alıyorlar.

Topluluk, 25 Aralık'ta ''Masallar ve Türküler'' adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Rumen Stefanov Racev ile Selim Gürata'nın birlikte yazdıkları, Racev'in Boryana Georgieva ile birlikte yönettiği eserin, dekor ve kostüm tasarımı Fatma Ataç'a, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait. Oyunda, Mustafa Doğan Ayhan, Aslı Arslan, Tuğçe Özyüzgen, Aslı Turanlı Kaderoğlu, Volkan Dinç, Çiğdem Bulut, Özgür Yıldırım ve Çağdaş Çobanoğlu rol alıyor.

Devlet Tiyatrosu oyuncuları, 24 ve 25 Aralık'ta ''Yaban Örneği'' adlı eseri sahneleyecek.
Henrik İbsen'in yazdığı, Soner Çimen'in yönettiği eserde, Gül Tunççekiç, Esen Özmanav, Reha Özcan, Murat Sarı, Oğuz Tunç, Cenap Aydınoğlu, Aslı Arslan ve Mustafa Doğan Ayhan görev yapıyor.



Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu oyunları

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) oyuncuları yarın ve 25 Aralık'ta ''Bekçi Murtaza'' adlı eseri sahneleyecek. Orhan Kemal'in eserinden tiyatroya uyarlanan eserin yönetmeni Abdullah Sürekli.

Esra Tüzün, Zeynep Çalışkan, Derya Ünlü, Mete Orhan, Recep Kamiloğlu, Seyfi Satmaz ve Erdal Gürcan'ın da arasında bulunduğu kalabalık bir kadronun görev yaptığı eserde, kraldan çok kralcı zihniyetin önce değer verdiklerini, sonra da kendi kendini yok edişinin trajikomik öyküsü anlatılıyor.

ABT, 20 Aralık'ta ''Üç Oğul Üç Sihir'' adlı eseri sahneleyecek. Abdullah Sürekli'nin yönettiği eserin dekor ve kostümleri Gizem Karasu'ya, ışıkları Özgür Dokuyucu'ya ait.

Eserde Cenap Aydınoğlu, Recep Kamiloğlu, Ali Mete Orhan, Seyfi Satmaz, Erdal Gürcan, Özge Özgür ve Abdullah Sürekli'nin de arasında bulunduğu kalabalık bir grup sahne alıyor.

Eserde Terzi Baba'nın yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren çok sevdiği keçisi, oyunlarıyla Terzi Baba'nın 3 oğlunu da evden kovmasına neden olur. Önceden keçinin yalanlarına inanan Terzi Baba, daha sonra keçinin oyunlarını ve kendisine söylediği yalanları fark edince, oğullarını evden kovduğu ve keçiye inandığı için çok pişman olur.

Topluluk, 20 Aralık'ta ''Düğün Evi Oyun Evi'' adlı eser ile tiyatrosevelerin karşısında olacak.
Prof. Dr. Nurhan Karadağ'ın yönettiği oyunun, müzik ve dans düzeni İhsan Kılavuz'a, kostüm tasarımı Gizem Karasu'ya, ışık tasarımı ise Özgür Dokuncu'ya ait.

Oyunda, Abdullah Sürekli, Cenap Aydınoğlu, Mehmet Özgür, Gökhan Avkıran, Erdal Gürcan, Seyfi Satmaz, Recep Kamiloğlu, Nuri Türker, Metin Çelik, Mete Orhan, Nurullah Uzun, Durmuş Ali Emre, Selim Türkışık, Cengiz Kaya, Faruk Çelik, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Mehtap İş, Gizem Karasu, Burçin Karahan, Derya Ünlü, Özlem Davutoğlu, Sacide Taşaner, Nurdan Yosulçay ve İpek Örgücüler rol alıyor.
 

Antalya Devlet Opera ve Balesi

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 20 Aralık'ta Puccini'nin ünlü eseri ''Madama Butterfly'' ile sanatseverlerin karşısında olacak.

Rejisörlüğünü Flavio Trevisan'ın üstlendiği üç perdelik eserde, orkestrayı Alexandru Samoila yönetiyor. Eserin dekor ve kostüm tasarımı İsmail Dede, ışık tasarımı ise Talip Şahin'e ait.

Topluluk, 21 Aralık'ta, ''Mutlu Prens'' adlı müzikal çocuk oyununu sahneleyecek.
Işık Noyan'ın yazdığı, Şebnem Özsaran'ın sahnelediği iki perdelik eserde, halkı yoksulluk içinde olduğu halde sarayında mutlu hayat süren prensin öyküsü anlatılıyor. Sürüsünden ayrılarak yolu bu ülkeye düşen kırlangıç, mutlu prens ile arkadaş oluyor ve birlikte fakir insanlara yardım ediyor.

Eserin özgün müzikleri Hüseyin Çebi'ye, dekor ve kostümleri Çağda Çitkaya'ya, koreografisi Esra Taner'e ait.

ANTDOB, 25 Aralık'ta koreografisini Lev Ivanov'un üstlendiği Elif Poyrazoğlu ile Natalia Arobelidze'nin sahneye koyduğu ''Fındıkkıran'' balesini sahneleyecek.

Orkestrayı Hakan Kalkan'ın yöneteceği eserde, dekor ve kostümler Alexander Vassiliev'e ait. Rus besteci Çaykovski'nin 1891 yılında bestelediği son balesi olan Fındıkkıran'da, küçük Alman kız Clara Stahlbaum'un yeni yıl hediyesi olarak aldığı fındıkkıran ile ilgili rüyaları anlatılıyor.
 

Konser

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, yarın ''İsmet İnönü'yü Anma Konseri'' verecek. Şef İnci Özdil yönetimindeki konserde orkestra Mozart'ın ''23 Numaralı Piyano Konçertosu'' ile Haydn'ın ''99 Numaralı Senfonisi''ni seslendirecek.

Konserde orkestraya piyanoda Türev Berki eşlik edecek. Konser, Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya AB Bilgi Bürosu ve Antalya Caz Derneği işbirliğiyle, ''Avrupa'dan Caz'' adlı konser Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi içindeki Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı dolayısıyla düzenlenecek solo piyano caz konserini, Holger Mantey verecek.
 

Sergiler

Soysal Sanatevi'nin ''SESAN Antalyalılar Karma Sergisi'' 20 Ocak'ta ziyarete sunulacak. Sergi 10 Ocak 2009'a kadar ziyarete açık kalacak. Antalya Müzesi Sanat Galerisi'nde ressam Nail Çivrilli'nin yağlı boya eserlerden oluşan sergisi ziyarete sunuldu. Eserler, 30 Aralık'a kadar görülebilir.

Ressam Hasan Kırdı'nın 11. kişisel suluboya resim sergisi, 2000 Plaza Sanat Galerisi'nde ziyarete sunuldu. Devlet memuru olan ve resime amatör olarak başlayan Kırdı'nın çeşitli konulardaki 35 eserinden oluşan sergisi, 31 Aralık'a kadar görülebilir.

Antalya Kent Müzesi Projesi'nin tarafından düzenlenen ''Antalya'nın Denizi'' konulu sergi, yarın, Karaalioğlu Parkı Antalya Kent Müzesi Açıkhava Sergi Alanı'nda açılacak.

Antalya'nın geçmişten günümüze değişimini gözler önüne serecek serginin küratörlüğünü Kemal Demirtaş ve Gökhan Tiryaki, tasarımını ise Cem Burak Cimrin yapıyor. Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Faki Yeşildağ'ın eserleri 29 Aralık'a kadar ziyaret edilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler