"Davanın zamanı belli değil"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, DTP hakkında açılan kapatma davasının seçimden önceye veya sonraya kalıp kalmayacağı hakkında bir şey söylemesinin mümkün olmadığını belirterek ''Ne kimseye müjde verdim ne kimsenin üzülmesine neden olabilecek bir cümle sarf ettim'' dedi.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 11:43
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yaptığı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan, DTP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili sürece ilişkin haberi değerlendirdi. Davayla ilgili sürecin sorulması üzerine, yalnızca süreç ile ilgili bilgi verdiğini ifade eden Kılıç, bu konudaki dosyanın henüz tekemmül etmediğini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bekledikleri kararlar, yazışmalar ve CD'ler bulunduğunu anlattı.

Kılıç, ''Dava, seçimden önceye ya da sonraya kalır diye bir şey söylemedim, söylemem de mümkün değil. Ne kimseye müjde verdim ne kimsenin üzülmesine neden olabilecek bir cümle sarf ettim'' diye konuştu.

Bir başka soru üzerine, Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin Ahlatlıbel'de yapılan yeni binası ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Binanın tamamlandığını, tefrişat ile ilgili çalışmaların da bitirilmek üzere olduğunu ifade eden Kılıç, ocak ayı sonuna kadar yeni binaya taşınmış olacaklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler