"Kendi iyiliği için" içerde tutuyorlar

ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılı saldırıda bulunduğu için tutuklanan Iraklı gazetecinin tahliye talebi reddedildi. Davanın dosyasına bakan yargıç gazetecinin can güvenliği için talebi reddettiklerini söyledi.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 13:16
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı atan Gazeteci Muntazar El Zeydi'nin dosyasına bakan yargıç Diya El Kenani, "Gazetecinin avukatı aracılığıyla yaptığı kefaletle tahliye talebini, soruşturmanın selameti ve gazetecinin can güvenliği bakımından reddettik" dedi.

Yargıç, "Serbest kalması, bombalı saldırılar ve eylemler yüzünden bizzat kendisi için tehlikeli olabilir. Diğer gazeteciler peşine düşebilir. Hukuki açıdan bakacak olursak da suç işledi. Kefalet talebini reddetme hakkımız var" diye konuştu.

Gazeteci, misafir devlet başkanına "saldırı girişiminden" yargılanırsa 1 ila 5 yıl, "saldırıdan" yargılanırsa 5 ila 15 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek.

Bu arada Zeydi'nin fırlattığı ayakkabıların tahlilleri yapıldıktan sonra imha edildiği bildirildi.
Ayakkabılarda patlayıcı bulunup bulunmadığının araştırıldığı, patlayıcı bulunmadığı Amerikalı ve Iraklı emniyet yetkililerince belirlendikten sonra da ayakkabıların imha edildiği öğrenildi. Yargıç Kenani, bu davanın en önemli delili olan ayakkabıların yok edilmesinin, davanın seyrini etkilemeyeceğini söyledi.

29 yaşındaki Iraklı gazeteci, pazar akşamı Bağdat'ta basın toplantısı sırasında küfrederek pabuçlarını Amerikan liderine fırlatmış, ancak hedefi tutturamamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler