Türbanını çıkarmayı reddetti, hapis cezası aldı

Amerika'da mahkemede türbanını çıkarmayı reddeden kadına 10 gün hapis cezası verildi. Amerikan İslami-İlişkiler Konseyi'nin olaya müdahil olmasından sonra, beklenmedik bir biçimde cezasını yerine getirmeden serbest bırakılan Valentine, ''vatandaşlık ve insan haklarının ihlal edildiğini'' savundu.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 14:11
Abone Ol google-news

ABD'nin Atlanta kentinde, mahkemede türbanını çıkarmayı reddeden Lisa Valentine adlı kadına 10 gün hapis cezası verildi.

Polis, güvenlik kontrol noktasında türbanını çıkarması istenen 40 yaşındaki Lisa Valentine'in bu isteğe karşı geldiğini ve mahkemeye saygısızlık ettiği gerekçesiyle yargıç tarafından 10 gün hapisle cezalandırıldığını söyledi.

Polis, mahkemenin, başı örten giysilere izin vermeyen politikasının Valentine tarafından ihlal edildiğini belirtirken, Amerikan İslami-İlişkiler Konseyi'nin olaya müdahil olmasından sonra, beklenmedik bir biçimde cezasını yerine getirmeden serbest bırakılan Valentine, ''vatandaşlık ve insan haklarının ihlal edildiğini'' savundu.

Valentine'nın eşi Ömer Hall da eşinin, trafik suçuyla ilgili bir duruşmaya giden yeğenine refakat etmek istediğini, ancak güvenlik görevlilerinin kendisini mahkeme binasındaki güvenlik kontrol noktasında durdurarak, türbanıyla içeri giremeyeceğini bildirdiklerini kaydetti.

Hall, eşinin yetkililere, daha önce türbanıyla mahkemeye girdiğini ve türbanını çıkarmasının dininin gereklerini ihlal etmek olacağını söylediğini, ardından mahkemeye girmekten vazgeçtiğini, ancak itirazını sürdürdüğü için bir güvenlik görevlisi tarafından kelepçelenerek yargıç önüne çıkartıldığını dile getirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler