'Harem'de 1001 Gece' kendi coğrafyasında

İsviçre Luzern'de düzenlenen dünya prömiyerinin ardından tüm dünyada büyük yankı uyandıran Piyanist Fazıl Say'ın ilk keman konçertosu olan "Harem'de 1001 Gece" ilk kez kendi coğrafyasında seslendirilecek. 21 Aralık'ta Cemal Reşitrey (CRR) Konser Salonu'nda yapılacak olan prömiyer şef John Axelrod yönetiminde gerçekleşecek.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 14:14
Abone Ol google-news

Türk geleneksel müzik kültürüyle Avrupa müzik kültürü arasında farklı bir köprü kuran "Harem'de 1001 Gece" bu kez kendi coğrafyasında sanatseverlerle bulaşacak.

Eserin Türkiye prömiyeri, İstanbul Senfoni Orkestrası'nın eşliğinde, şef John Axelrod yönetiminde ve Patricia Kopatchinskaja'nın solistliğinde 21 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Konser programında ayrıca, Mozart'ın Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü ve 21 nolu piyano konçertosu ve Fazıl Say'ın Keman ve Piyano Sonat'ı seslendirilecek.

Modernite, Türkiye müzik kültürünün etkileri ve keman çalma sanatının inceliklerini; içtenlik ve tutkuyla bir araya getiren Harem'de 1001 Gece İsviçre'de Luzern Senfoni Orkestrası'nın siparişi üzerine 2008 yılı başlarında tamamlandı. Eser ilk kez 20 Şubat 2008 tarihinde John Axelrod yönetimindeki Luzern Senfoni Orkestrası ve Patricia Kopatchinskaja'nın solistliğinde seslendirildi ve İsviçreli müzikseverleri çılgına çevirdi. Aynı coşkuyla eserin Japonya'daki seslendirmesinde de görüldü ve Japon müzikseverler besteci ve solisti defalarca sahneye çağırdılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler