"Müzakereler takvime bağlansın"

Ankara'da buluşan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, gerçekleştirilen görüşmede Kıbrıs müzakerelerindeki son durumu ele aldıkları öğrenildi. Kıbrıs'ta başlatılan müzakerelerin bir takvime bağlanmasının yararlı olacağını söyleyen Babacan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın yanında olduklarını da vurguladı.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 15:38
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ankara'yı ziyaret eden BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'ı kabul etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede, adada sürmekte olan müzakerelerde son durum değerlendirildi. Babacan, bu çerçevede Türkiye'nin sürece desteğini dile getirirken, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın yanında olduklarını vurguladı.

Müzakerelerin bir takvime bağlanmasının yararına işaret eden Babacan, anlaşılamayan konularda BM'nin inisiyatif almasının uygun olacağını belirtti.

Diplomatik kaynaklar, görüşmenin ileriye dönük bir bakış açısıyla yapıldığını ve faydalı olduğunu bildirdiler.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile de bugün bir görüşme yapan Downer, yarın Atina'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile görüşecek.

Temaslarını tamamlamasının ardından Kıbrıs'a geri dönecek olan Downer, 22 Aralık Pazartesi günü KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yapacağı görüşmeye katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler