MHP'ye tavsiye "İktidarla uğraşın"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP'ye yönelik eleştirilerine ilişkin olarak ''Devletin başına türban geçirmek için anayasa değişikliğine destek olmuş bir parti bizi suçlayamaz, buna hakkı yoktur'' dedi. Baykal MHP'ye bir tavsiyede de bulundu ve "MHP bu tartışmalarda bizim muhatabımız değildir. Onlara tavsiyemiz iktidarla uğraşsınlar.'' dedi.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 15:46
Abone Ol google-news

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal, başkanlığında toplandı.
Genel Başkan Baykal, MYK toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü basınla sohbet toplantısındaki CHP'ye yönelik sözleri de değerlendirdi.

Demokrasilerde iktidarla muhalefetin tartışmasının esas olduğunu, muhalefet partilerinin kendi aralarında tartışmalarına ise ilk kez rastlandığını belirten Baykal, MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimi ve anayasa değişikliği konularında AKP'ye destek olduğunu söyledi. MHP'nin türbanlı, çarşaflı kişilerin CHP'ye üye yapılmasını eleştirdiğini ve buradan hareketle çeşitli iddialarda bulunduğunu kaydeden Baykal, şu değerlendirmelerde bulundu: ''Devletin başına türban geçirmek için anayasa değişikliğine destek olmuş bir parti bizi suçlayamaz, buna hakkı yoktur. Acaba iktidar adına mı bizi suçluyorlar? Biz iktidarla tartışmamızı her zaman yaparız. MHP'nin araya girmesine gerek yok. Biz laiklik ilkesinin ödünsüz uygulanmasını istiyoruz, anayasadaki laiklik ilkesinin delinmemesi için çalışıyoruz. Nitekim anayasa değişikliğini bunun için Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. MHP bu tartışmalarda bizim muhatabımız değildir. Onlara tavsiyemiz iktidarla uğraşsınlar.''

 

Yılmaz Büyükerşen'in adaylığı

Bu arada yerel seçimler kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in CHP'den aday olmasına yönelik temasların sürdüğü öğrenildi.

Genel Başkan Baykal, Büyükerşen'in bu konuda basına yansıyan görüşleriyle ilgili, ''Belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi konusunda adayın bazı istekleri ve telkinleri olabilir, bunlar doğal mecrasında yetkili kurullarımızda görüşülür, çözülür'' değerlendirmesinde bulundu.

Bu kapsamda Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'la da yerel seçimlerde CHP'nin adayı olması konusunda temasların sürdüğü öğrenildi.

Toplantıda dün akşam bir televizyon kanalında gerçekleşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışma da gündeme geldi. Genel Başkan Baykal'ın, Kılıçdaroğlu'nu çok başarılı bulduğunu belirterek, ''AKP'li yöneticiler yerlerinde kalmak istiyorlarsa Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmasınlar'' değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

 

Adaylık başvuruları 30 Aralık'ta sona erecek

MYK toplantısında 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin adaylık başvuru süreci ve adaylık ödentisi de belirlendi. Buna göre CHP'den aday olmak isteyenlerin 22-30 Aralık tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekiyor.

CHP adaylık başvurusunda bulunanlardan büyükşehir belediye başkanlıkları için 7 bin 500, nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlıkları için 3 bin 750, nüfusu 50-100 bin olan il, ilçe ve belde belediye başkanlıkları için 2 bin 250, nüfusu 15-50 bin olan il, ilçe ve belde belediye başkanlıkları için bin 500, nüfusu 15 binin altında olan ilçe ve belde belediye başkanlıkları için 750, büyükşehir sınırları içindeki ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için bin 500 YTL alınacak. Kadın adaylar için yüzde 30, engelli adaylar için ise yüzde 50 oranında indirim uygulanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler