'ZAZ'dan caz esintileri

Fransız şarkıcı ZAZ, ''21. Akbank Caz Festivali'' kapsamında İstanbul'da konser verdi.

Yayınlanma: 23.10.2011 - 20:49
Abone Ol google-news

Akbank Sanat'dan yapılan yazılı açıklamada, ''21. Akbank Caz Festivali'' kapsamında İstanbul ve İzmir'de 2 ayrı konser vermek üzere Türkiye'ye gelen gerçek ismi Isabelle Geffroy olan ZAZ'ın ilk konserini, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, ZAZ'ın İstanbul'daki konserini aralarında Suzan Sabancı Dinçer, Ayşegül-Ömer Dinçkök, Alev-Yaman Törüner, Mine Narin, Esra Ekmekçi, Sedat Aloğlu, Halis-Alev Komili, Ali-Şafak Kibar, Nil Karaibrahimgil, Işıl-Rüştü Rençber'in de yer aldığı iş ve cemiyet dünyasından pek çok ünlü ismin izlediği bildirildi.

Geçen yıl Avrupa'da ''En Beğenilen Fransız Şarkıcı'' unvanını alan ZAZ'ın, 1 Mayıs 1980 tarihinde Fransa'da doğduğu, 5 yaşından itibaren müzik teorisi, keman, piyano, gitar ve koro şarkıcılığı dersleri alarak müziğe başladığı ifade edildi.

ZAZ'ın Bordeux'a taşındığında ''Fifty Fingers'' isimli blues grubuyla, sahne hayatına adım attığı bildirilen açıklamada, 2009 yılında Paris'te gerçekleştirilen ''Generation Reservoir'' isimli yarışmada birincilik kazandığı geçen yılda kendi yazdığı ve söylediği şarkılardan oluşan ilk albümünün yayınladığı kaydedildi.

Açıklamada, ZAZ'ın festival kapsamındaki ikinci konserinin ise bugün İzmir Arena'da gerçekleştirileceği vurgulandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler