'Yurttaşlar kuşku içerisinde olmamalı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, yerel seçimlerde oy kullanacak olan yurttaşların kuşkuya kapılmalarını istemediklerini belirterek, Gerekirse seçmen listeleri yeniden yapılandırılmalıdır'' dedi. İktidarın icraatlarını da eleştiren Selvi, ''Ülkenin bu durumdan kurtulmasının çözüm yolu Cumhuriyet Halk Partisi'dir'' diye konuştu.

Yayınlanma: 18.12.2008 - 16:07
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet  Selvi, CHP Gümüşhane İl Başkanlığınca, Şiran ilçesindeki Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen partiye katılım töreninde hazır bulundu.
Törende Selvi, daha önce değişik partilerden 3 kez Şiran belediye başkanı seçilen, ancak 2004 yılında aday olmayan Osman Karaca ile partiye katılanlara rozetlerini taktı.

Cevdet Selvi, burada yaptığı konuşmada, AKP'nin, Cumhuriyet tarihinde nadir rastlanan, Meclisin üçte iki çoğunluğunu elde edecek şekilde iktidara geldiğini ve bir umut olarak görüldüğünü belirterek, ''Her şeyi güllük gülistanlık yapacaktı. Ama ne yazık ki, haksızlıklara, yolsuzluklara karşı mücadele edeceği sözünü veren bu iktidarın, sözünü tutmadığı görüldü'' dedi.

AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye'nin borcunun 226 milyar dolar olduğunu, 6 yılda bu borcun 300 milyar dolar daha arttığını öne süren Selvi, şöyle devam etti: ''Demek ki Türkiye, 6 yılda özel sektörüyle, devlet sektörüyle büyük borç batağına batırıldı. Bu kadar borca karşılık insanımız yatırım bekledi. Bir iş sahası açılsın istedi. Çiftçiler üretmek ve bunun karşısında insan gibi geçinmek istedi. Ama hiç biri olmadı. Şiran gibi, Gümüşhane gibi kentlerimizde insanlarımız karınlarını doyuramaz hale gelip göçe mecbur kaldı. İş sahası açılmadı.'' Bu kadar borca girilmesine rağmen sağlık ve eğitimin paralı hale geldiğini iddia eden Cevdet Selvi, sosyal güvenlik diye bir şeyin kalmadığını, emeklilerin çocuklarına, torunlarına muhtaç edilir hale geldiğini, emekliliğin bundan sonra olmayacağı düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

 

Seçimlere şaibe karışmasın

CHP Grup Başkanvekili Selvi, Türkiye'yi bu duruma düşürenlere hesap sorulması için yerel seçimlerin büyük önem kazandığını belirterek, şunları kaydetti: ''Seçim listelerine ölüler, yurt dışında olanlar konulmuştur. Bu nedenle yarın yapılacak olan Yüksek Seçim Kurulu toplantısını umutla beklemekteyiz. Seçimlere şaibe karışmasını istemiyoruz. Umutla oyunu veren yurttaşlarımızın kuşku içerisinde olmasını istemiyoruz. Gerekirse parmak boyama olayı yeniden uygulamaya konulmalıdır. Gerekirse seçmen listeleri yeniden yapılandırılmalıdır. Yurttaşlarımız demokratik hakkının gasbedildiği ya da istismar edildiği şüphesine düşmesin.''

Törenin ardından CHP Şiran İlçe Başkanlığına geçen Selvi, basın mensuplarının, CHP'ye katılan çarşaflılara rozet takılmasına ilişkin soruları üzerine, CHP'nin ülkenin kültürüne, geleneklerine bağlı olduğunu söyledi. Cevdet Selvi, türban, çarşaf, örtülü ya da örtüsüz meselesinin, halkın çektiği sıkıntıların ikinci plana itilmesine neden olduğunu savunarak, ''Bizim rahatsızlığımız budur. CHP, sosyal demokrat bir partidir. Kişileri özel hayatında kıyafetine göre değerlendirme yapmaz. CHP, başı örtülü de açık da olsa insanların işsiz kalmasını önlemeye çalışır. Adaletsizliği ortadan kaldırmaya çalışır. Türkiye'yi çağdaş bir toplum yapma mücadelesini sürdürür. Her yurttaşın özgürlük içinde yaşaması için mücadele verir'' diye konuştu.
 

'Ankara'yı böyle bir belediye başkanının yönetmesi beni üzdü'

Star TV'de yayınlanan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmayı da değerlendiren Selvi, şunları söyledi: ''Çok üzüldüm. 72 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'yı böyle bir belediye başkanının yönetmesi beni son derece üzmüştür. Buna karşı sayın Kılıçdaroğlu'nun ciddiyeti, kendine olan güveni, saptırmalara, birtakım lüzumsuz saldırılara karşı efendiliğinden asla ayrılmamasına herkes tanık olmuştur. Kılıçdaroğlu'nun, elindeki belgelere güvenerek, sabır ve samimiyetle, ciddiyetle olayları ortaya koyması, itidalini sürdürmesi, yılların Uğur Dündar'ının, Gökçek ile kavga edecek duruma gelmesi, belediye başkanının kalitesinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Herkes görmüştür, Ankara soyulmuştur.''

''Çözüm CHP'dir''

Atatürk Kültür Merkezi'nde, CHP Gümüşhane İl Başkanlığı'nın düzenlediği ''Türkiye'nin Siyasi Durumu'' konulu panele katılan Selvi yaptığı konuşmada, Türkiye'de bugün her şeyin ortada olduğunu, vatandaşın her şeyi apaçık gördüğünü ifade ederek, ''Dinden imandan bahsedilerek işçinin köylünün alın teri, parası çalındı. Üniversitelerin içi boşaltıldı. Üniversitelerden mezun olan gençlerin işsizlik oranının had safhaya çıktığı, ekonomik krizin ülkenin belini büktüğü günleri yaşamaktayız. Sözün bittiği yere geldik'' dedi.

Hükümetin göreve gelir gelmez herkes ile kavgaya başladığını iddia eden Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Hükümet, üniversitelerle, yargıyla, orduyla kavgaya başladı. Ne yapacağını bilmeyen bir iktidar ile karşı karşıya kaldık. Herkesi şikayet ederek vakit geçirdiler. Çiftçiyi üretemez hale getirip borç para ile 4 milyon ton buğdayı dışardan almaya başladılar. Kendine buğday yeten ülkeyi dışarıdan borç para ile buğday almak zorunda bıraktılar. 400 bin tütün üreticisi aç kaldı. Bu insanlar, büyük şehirlerin kenar mahallelerinde aş aramaya gitmek zorunda kaldılar. İşkence çektiler. Kültürüne uygun olmayan bir ortamda yanıp tutuşma zorunda bırakıldılar. Doğmamış çocuğunun geleceğini borçlandırmak zorunda kaldılar.''

Türkiye'yi bu duruma düşürenlere hesap sorulması için yerel seçimlerin büyük önem kazandığını belirten Selvi, ''Artık bir arada olmanın günü gelmiştir. Ülkenin bu durumdan kurtulmasının çözüm yolu Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu nedenle 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler ülkemiz için çok büyük önem taşımaktadır. Birlik ve beraberlik olma zamanıdır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler