Can Gürzap'tan yeni bir okul

Tiyatro sanatçısı Can Gürzap ''Tiyatro Dialog'' adıyla kendi tiyatrosunu kurdu. Tiyatronun ilk oyunun "Bana bunu yapma!" 9 Ocak'ta Ankara Mamak Tiyatro Festivali'nde izleyici ile buluşacak.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 08:07
Abone Ol google-news

18 yıldır Dialog Kursları'nda bir çok oyuncuya, spikere ve çeşitli meslek dallarından öğrencilere dersler veren ve onları yetiştiren Can Gürzap, ''Yeni İnsan Yeni Tiyatro'' sloganıyla kurduğu kendi tiyatrosunda daha fazla kesime oyuncu olarak seslenmeye devam edecek.

Çağa uygun, insanı anlatacak güncel oyunların sahneleneceği ''Tiyatro Dialog'', ilk oyunu ''Bana Bunu Yapma!'' ile izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Can Gürzap, Nurseli İdiz, Atilla Pakdemir ve Veysel Diker'in rol alacağı oyunun ilk gösterimi 9 Ocak'ta Ankara Mamak Tiyatro Festivali'nde gerçekleştirilecek.

Richard Baer'in yazdığı ''Bana Bunu Yapma!'' adlı oyunu Zeynep Avcı ve Yalın Karabey Türkçe'ye çevirdi. Can Gürzap'ın yöneteceği romantik-komedi tarzı oyunun konusu özetle şöyle:

''Christine ve Herman orta yaşlı iki duldur. Eşlerinin ölümü öncesine dayanan uzun bir dostlukları vardır. Christine kocasını kaybettikten bir sene sonra New York'tan ayrılıp Florida'ya yerleşmeye karar vermiştir. Eşyalar taşınırken Herman gelir ve iki dost birlikte eşlerinden, çocuklarından, torunlarından söz ederler. Ve Herman sonunda ziyaretinin sebebini açıklar. Aşk ve romantizmi yaşamak için asla geç değildir.''

Ankara'nın ardından Anadolu turnesine çıkacak olan Tiyatro Dialog 11, 18, 25 ve 30 Ocakta İstanbul'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 13 Ocakta Antakya Kültür Merkezi'nde, 14 Ocakta Gaziantep Belediye Şehir Tiyatrosu'nda, 15 Ocakta Adana Belediye Şehir Tiyatrosu'nda, 16 Ocakta Mersin Kültür Merkezi'nde, 21 Ocakta Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde, 22 Ocakta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde, 27 Ocakta İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde sahne alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler