CHP'nin Bursa ve Eskişehir adayları belli oldu

CHP'nin Bursa ve Eskişehir Belediye Başkan adayları belli oldu. Genel Başkan Deniz Baykal'ın, DSP'li Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in CHP'den aday olması girişimi sonuca ulaştı. CHP'nin Bursa adayı ise, iş dünyasından siyasete transfer olan Kamil Koç'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sena Kaleli oldu.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 08:26
Abone Ol google-news

CHP lideri Deniz Baykal, CHP’nin dün gerçekleşen MYK toplantısında DSP’li Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in "ekibiyle birlikte" aday olma koşulunu tartışmaya açtı.

MYK üyelerinin bu isteği olumlu karşılaması üzerine Baykal, "Büyükerşen’in belediye meclis üyesi listelerinin ortak hazırlanması talebi kabul edilmiştir" kararı verdi. Bu karar doğrultusunda, Baykal kurmaylarına bu sürecin tamamlanması talimatı verdi. Baykal’ın talimatıyla harekete geçen kurmaylar, Büyükerşen ile ilk teması dün öğle saatlerinde kurdu ve CHP’nin hafta sonu yapılacak kurultayının ardından, partiye katılma işleminin tamamlanması önerisini götürdü.

Büyükerşen’in, tüzük ve kurultay kurultayının hemen ardından DSP üyeliğinden istifa etmesi ve CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilmesi bekleniyor. CHP kulislerinde Büyükerşen’in adaylık sürecinin kesinleşmesinin ardından Ordu Belediye Başkanı Seyit Turan’ın da CHP’ye katılacağı konuşuluyor.

 

CHP'nin Bursa adayı Kamil Koç'tan

İş dünyasından siyasete transfer olan isimlerin son örneği Kamil Koç'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sena Kaleli oldu.

Kaleli, CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Referans Gazetesi'nin haberine göre, yaklaşan yerel seçimlerden galip çıkmak isteyen siyasi partilerin yeni kozu iş dünyası temsilcileri oldu. Türkiye'nin pek çok ilinde aday arayışı içinde olan siyasilerin ilk tercihleri arasında, kentlerin oda başkanları ve iş dünyasının temsilcileri bulunuyor.

Siyaset ve iş dünyası arasındaki flörtün ilk somut sonucu ise Bursa'dan geldi. Türkiye'nin önde gelen karayolu taşımacılık şirketlerinden Kamil Koç'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşen Kaleli'nin adaylığının, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından resmen açıklanacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler