Salon'da Caz Konserleri

İKSV Salon, cazın efsane isimlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Önümüzdeki bir hafta boyunca Salon, John Abercrombie Quartet, Fourplay konserlerine evsahipliği yapacak.

Yayınlanma: 26.10.2011 - 12:20
Abone Ol google-news

John Abercrombie Quartet, 26 Ekim Çarşamba – 27 Ekim Perşembe akşamları saat 21.30’da iki konserle meraklısıyla buluşacak. 40 yılı aşan müzik kariyerine 50 albüm sığdıran Amerikalı ünlü caz gitaristi ve besteci John Abercrombie, gitar çalmaya 14 yaşında başlayarak, Bostan’daki Berklee College of Music okulunu bitirmiş. Abercrombie, kariyeri boyunca Jack DeJohnette, Billie Cobham, Dave Holland, Ralph Towner, Michael ve Randy Brecker gibi efsane isimlerle çalışmış, 74'te çıkan ilk solo albümü Timeless'ı Jan Hammer ve Mayıs ayında Salon’un konuğu olan efsane baterist Jack DeJohnette ile kaydetmiş cazın önemli bir ismi.

Swallow Quintet ve piyanist Carla Bley, 31 Ekim Pazartesi – 1 Kasım Salı akşamları gene iki konserle Salon’da iz bırakacak. Dünyanın önde gelen caz piyanistlerinden Carla Bley ve Steve Swallow’un konserleri 21.30’da. 1940’ta New York’ta doğan bas gitarist ve besteci Steve Swallow, 14 yaşında akustik bas çalmaya başlamadan önce piyano ve trompet dersleri almış. Caz müzikle tanışınca hayatının değiştiğini ifade eden sanatçı, etkileyici kariyeri boyunca Chick Corea, John Scofield, Bill Evans ve Pat Matheny gibi caz ustalarına besteler vermiş. Davul virtüözü Jack DeJohnette ile de ortak çalışmalar yürüten Swallow, 1988’den itibaren, cazın kilometre taşlarından olan piyanist Carla Bley ile yoluna devam etmiş. 1996 yılında Chris Potter, Ryan Kisor, Mick Goodrick ve Adam Nussbaum ile birlikte oluşturduğu Swallow Quintet ile beraber ilk albümleri olan Deconstructed’ı 1997 yılında yayınlamışlar. Swallow ve ekibi, iki gece üst üste Salon’da uzun yıllar birlikte çalıştığı başarılı piyanist Carla Bley ile sahne alacak.

Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir.

Salon gişesi pazar günleri hariç her gün 10.00–18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık. Salon programı hakkında ayrıntılı bilgi için www.saloniksv.com adresi ziyaret edilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler