MHP öğretmen atamalarının araştırılmasını istedi

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na öğretmen atamalarında ortaya çıkan ''haksızlık ve usulsüzlerin'' belirlenmesi için önerge sunuldu. Sunulan önergenin gerekçesinde, iyi yetişmiş insan gücü açısından, eğitim-öğretimin öneminin her geçen gün arttığı ifade edildi.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 09:39
Abone Ol google-news

MHP, öğretmen atamalarında ortaya çıkan ''haksızlık ve usulsüzlerin'' belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

Öğretmenlerin, sayısız meslek mensubu yetiştirmenin ve ülke kalkınmasına destek sağlamasının yanı sıra çağdaşlaşma yolunda da büyük hizmetler sunduğuna işaret edilen önergenin gerekçesinde, eğitimin temel sorunlarına köklü çözümler üretilemediği belirtildi.

Gerekçede, son öğretmen atamasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sözlerinin tam tersi şekilde gerçekleştiği belirtildi. Beytullah Yağız'ın, 2007'deki KPSS'de 57.172 puan aldığı, bakanlığın taban puanı 90 olarak belirlediği Aralık 2007 döneminde ''sözleşmeli matematik öğretmeni'' olarak atandığı ifade edildi. Gerekçede, şunlar kaydedildi: ''Haksız ve usulsüz öğretmen atamaları, bir yandan atama sistemine olan güveni sarsarken, diğer yandan da gönlü vatan ve insan sevgisiyle dolu olarak görev bekleyen öğretmenlerimizi üzmüştür. Bu atama, bakanlıkta torpilli atama yapılıyor söylentilerinin artmasına neden olmuştur. Ayrıca, bakanlık tarafından yapılan iller arası atamalarda da bir takım haksız ve usulsüzlüklere gidildiği belirtilmektedir. Elektronik ortamda, bazı illerde ihtiyaç duyulmasına rağmen branş öğretmeni için kadro açılmıyor. Dolayısıyla bu iller, ilgili branş öğretmenlerine kapalı il konumunda görünüyor. Buralara tayin için müracaat alınmıyor. Ancak tayinlerden sonra, elektronik ortamda kapalı görünen bu ilimize, el altından branş öğretmeni ataması yapılıyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler