Ateş'ten Türk Telekom sorusu

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, ''Türk Telekom yemekhaneleri için, etlerin, hayır kurumlarına bağışlanan etlerden temin edilerek kuruma satıldığı iddiasıyla ilgili şikayetler var mı?'' diye sordu.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 11:08
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Türk Telekom A.Ş Genel Müdürlüğü ve Ankara İl Telekom Müdürlüğü yemekhanelerine, açık ihale yöntemiyle en son ne zaman et alımı yapıldığını öğrenmek istedi.

Bu yemekhanelere, Ağustos 2006-Kasım 2008 tarihleri arasında, hangi firmalardan, ne kadar et alındığını soran Ateş, önergesinde şu sorulara yer verdi: ''Alınan bu etlerin menşei, veteriner sağlık ve kesim raporları gibi bilgiler, firmalarca Türk Telekom'a verildi mi? Bu etlerin, başka firmalara ait belgelerle, kuruma usulsüz olarak verildiği iddiası doğru mu?
Etlerin satın alındığı firmalarla, Türk Telekom arasında yapılan et alım sözleşmesi var mı? Et alım şartnamesinden cezai hükümlerin çıkartıldığı iddiası doğru mu? Bu etlerin, hayır kurumlarına bağışlanan etlerden temin edilerek kuruma satıldığı iddiasıyla ilgili, Türk Telekom'un ilgili birimlerine verilen şikayet dilekçeleri var mı? İdari işler müdürünün, bu usulsüzlükleri tespit edip, kurumun ilgili birimlerini gereğinin yapılması için sözlü ve yazılı olarak uyardığı ve bu nedenle görevden alındığı iddiası doğru mu?''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon