"Sokağa çıkma yasağı son bulacak"

CHP'nin Çankaya Belediye Başkan aday adaylarından Avukat Ali Yıldırım, "Sosyal kültürel sanatsal etkinliklerimiz ile Çankayalıları evlerinden çıkaracağız, Ankara'da sokağa çıkma yasağı son bulacak" dedi

Yayınlanma: 19.12.2008 - 11:42
Abone Ol google-news

CHP'nin Çankaya Belediye Başkan aday adaylarından Avukat Ali Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Çankaya'nın kent estetiğine sahip,bir ilçe haline getireceğini söyledi. Çankaya'nın "lümpenleşmiş" halinden kurtaracaklarını ifade eden Yıldırım, "Çankaya'nın kimliği laik, çağdaş, Cumhuriyetin başkentinin kişiliğini ve fonksiyonlarını taşıyacak" dedi.

İnsanların paylaştıkça ve sosyal ilişkiye girdikçe ortak duygulara sahip olacaklarını belirten Yıldırım, bu nedenle insanların sokağa çıkmaları gerektiğini belirtti. Yıldırım yazılı açıklamasında şunları söyledi: "Caddeleri, sokakları, kaldırımları halka açacağız. Sokakları özgürleştireceğiz. Şehir merkezini yaya bölgesi haline getireceğiz. Aynı şekilde semtlerde de yaya bölgeleri oluşturacağız. Ankara'da adı konulmamış bir sokağa çıkma yasağı yaşanıyor. Memur kenti imajı ile belli saatten sonra adeta sokağa çıkılmamasının normal olduğu düşünülüyor. Oysa sokağa çıkamamanın ekonomik, sosyal gerekçeleri, engelleri var. Bu engelleri ortadan kaldırdığımız takdirde artık Ankaralı için adeta kader haline gelen sokağa çıkma yasağı son bulacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler