Daralmanın sınırlısı başarıymış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu dönemde üretim kapasitesini en iyi koruyanın, günün sonunda en karlı olacağını belirterek, "Ekonomik küçülme yaşanan bir dünyada, daralmanın etkilerini sınırlı tutmak da başarıdır" dedi.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 12:45
Abone Ol google-news

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin krizlere yabancı olmadığını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, "Ancak bugün karşı karşıya olduğumuz kriz, geçmişte yaşananlardan farklı olarak bizim hatalarımızdan değil, küresel mali sistemin mimarisindeki çürüklüklerden kaynaklı yapısal bir krizdir" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, "Nasıl ki dün, artan küresel entegrasyonun olumlu sonuçlarını yaşadıysak, bugün de küresel sistemdeki dalgalanmalardan etkilenmeye başladık. Bu dönemde üretim kapasitesini en iyi koruyan, günün sonunda en karlı olacaktır. Dolayısıyla ekonomik küçülme yaşanan bir dünyada, daralmanın etkilerini sınırlı tutmak da başarıdır" değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler