Aliyev'e sınırsız süreyle cumhurbaşkanlığı

Azerbaycan parlamentosu, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e "sınırsız süreyle" cumhurbaşkanı olmasının yolunu açacak referandumun yapılmasını kabul etti. Referandum yasa teklifi, parlamentoda bugün yapılan oylamada milletvekillerinin 4'e karşı 95 oyuyla kabul edildi.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 12:46
Abone Ol google-news

Azerbaycan Milli Meclisi, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e "sınırsız süreyle" cumhurbaşkanı olmasının yolunu açacak referandumun yapılmasını öngören anayasa değişikliği teklifini kabul etti.

Parlamentonun dün yapılan oturumunda milletvekilleri, bir kişinin 2 defadan fazla cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini öngören anayasanın 101. maddesinde değişiklik yapılmasını ve bir kişiye 2 defadan fazla seçime girme hakkı verilmesi, daha önce cumhurbaşkanlığı yapmış şahıslara "eski cumhurbaşkanı" statüsü verilmesi, halen 125 olan milletvekili sayısının 150'ye çıkarılması, belediyelerin çalışmalarıyla ilgili meclise bilgi vermeleri gibi konuların yer aldığı teklifi görüşerek oyladı.

Oturuma katılan 99 milletvekilinden 95'i bu değişikliklerin lehinde, 4'ü ise aleyhinde oy kullandı. Oy çokluğuyla kabul edilen teklif, Anayasa Mahkemesi'ne gönderildi.

Söz konusu değişikliklerin, Anayasa Mahkemesi'nce anayasaya uygun görülmesi durumunda, meclisin bu değişiklikleri daha geniş kapsamlı ele alarak halk oylamasına sunması öngörülüyor.
Değişikliğin referandumla kabul edilmesi durumunda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, cumhurbaşkanı seçimlerinde istediği kadar aday olabilecek ve böylece sınırsız süreyle işbaşında kalma şansını elde edebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler