Diyarbakır'daki patlama

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Diyarbakır'da 3 Ocak'ta askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen ve 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 68 kişinin de yaralanması olayıyla ilgili davaya devam edildi. Mahkeme heyeti, karar aşamasına gelinen davanın, duruşmasını, sanık Erdal Polat'ın avukatı Muharrem Şahin'in mazeret bildirip katılmaması nedeniyle 2 Ocak tarihine erteledi.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 13:03
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da 3 Ocak'ta askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik düzenlenen saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 68 kişinin de yaralanmasına neden olan sanık Erdal Polat'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 10 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Mahkeme heyeti, karar aşamasına gelinen davanın, duruşmasını, sanık Erdal Polat'ın avukatı Muharrem Şahin'in mazeret bildirip katılmaması nedeniyle 2 Ocak tarihine erteledi.

9 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Cumhuriyet savcısı, önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanık Erdal Polat hakkında, TCK'nın ''Devletin birliğini ve bütünlüğü bozmak'' suçunu içeren 302/1. maddesi uyarınca bir, bir köy korucusunun şehit edilmesi suçundan bir ve TCK'nın ''Tasarlayarak adam öldürmek'' suçunu kapsayan 82/1. maddesi uyarınca da 7 kez olmak üzere toplam 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti.

Savcı ayrıca, sanık Polat'ın, ''Mala zarar vermek'', ''Patlayıcı madde taşımak, bulundurmak ve nakletmek'' ve ''Ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından da toplam 65 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti.

Mütalaada, ayrıca çoğunluğu sanık Erdal Polat'ın yakınları olan sanıklar Zeki Polat, Murat Polat, Leyla Polat, Mencile Polat, Mehdin Polat, Ayhan Turgut ve Celal Çelik'in ''Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 10'ar yıl hapis, Meryem Polat, Fuat Polat, İrfan Polat ve Fırat Altan hakkında ise beraat kararı verilmesi istenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler