"Zamanaşımından kurtulma rezaletine son verilsin"

DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, bazı davaların "zamanaşımı" yüzünden sonuçsuz kalmasının, halkın yargıya olan güveni azaltırken demokrasiye de zarar verdiğini bildirdi. Yağız, "Zamanaşımından kurtulma rezaletine son verilmelidir. Yeni TCK'da zamanaşımıyla ilgili uzatılan sürelerin yeterli olup olmadığı yeniden gözden geçirilmelidir" dedi.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 13:44
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız yaptığı açıklamada, hukuk sisteminin en önemli sorunları arasında gelen "zamanaşımı" nedeniyle bugüne kadar sayısız kişinin, haklarında açılan çok ciddi davalardan kurtulduğunu ifade etti. Son olarak, dolandırıcılık ve yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılanan "Jet-Fadıl" lakaplı Fadıl Akgündüz'ün "zamanaşımı"ndan kurtulduğunu hatırlatan Yağız, şunları kaydetti: "Hukukçulara göre, zamanaşımı; yargıya gereken yatırımın yapılmamasından, hâkim ve savcı sayısının yetersizliğinden, dolayısıyla yargının iş yükünün ağırlığından kaynaklanmaktadır. Ancak kamuoyu, konuya, bu açılardan bakmamaktadır. Varılan sonuca ve verilen karara bakmaktadır. Dolayısıyla bazı davaların "zamanaşımı" yüzünden sonuçsuz kalması, halkımızın yargımıza olan güveninin ve adalet duygusunun sarsılmasına sebep olurken, demokrasimize de zarar vermektedir."

Yeni TCK'da zamanaşımıyla ilgili uzatılan sürelerin yeterli olup olmadığının yeniden gözden geçirilmesini isteyen Yağız, "Zamanaşımından kurtulma rezaletine son verilmelidir. Yeni Jet-Fadıl olaylarının yaşanmaması için de bu tür eski ve devam eden davaların sonuçlandırılma süreçlerini hızlandıracak ilâve önlemler alınmalıdır. Bu, kamuoyu vicdanını rahatlatmak açısından son derecede önemlidir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler