"2007 seçimleri bile şaibeli"

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Cevdet Selvi, kısa süre içinde veya bir yılda 6 milyon seçmenin birdenbire ortaya çıkmasının, 2007 seçimlerinin bile şaibeli olduğunu açıkça düşündürdüğünü söyledi. Selvi, "Ermenilerden özür dileme kampanyası" ile ilgili de "Kurtuluş Savaşı'nda öldürülen Türkler için kim özür dileyecek?" dedi.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 14:32
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Cevdet Selvi, partisinin Bayburt İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin iktidarın dikkatini çekmek, yanlışlarını önlemek için çok önemli olduğunu belirtti.

AKP'nin ciddi bir şekilde ivme kaybettiğinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bakanların telaşlı ve panik içindeki açıklamalarından görüldüğünü belirten Selvi, ''Artık 6 yıldır tecrübe sahibi oldu insanlarımız. İyi niyetle, umutla oy verdiler ve sabırla beklediler. Ama verilen sözler hiçbir zaman yerine getirilmedi. İnsanlarımız artık 'yeter' deme noktasına gelmiştir'' diye konuştu.

Selvi, yerine getirilmeyen sözler nedeniyle artık yurttaşların umudunun kırıldığını belirterek, bu bunalımın yeni bir sayfa açmakla düzeltilebileceğini söyledi.

Çarşaflı kadınlara CHP rozeti takılması konusuna da değinen Selvi, şunları kaydetti:
''CHP'nin politikasında bozulma olmamıştır. Çarşaflı da türbanlı da baş örtülü de bizim yurttaşımızdır. Onların da çocukları işsizdir. Onlar da aldıkları parayla geçinememektedir. Onların da geleceği güvence altında değildir. CHP, tüm Türkiye'nin ve halkın partisidir. Özel kıyafetlerle uğraşacak bir parti değildir. İnsanların karnının doyması, özgürce düşünmesi, yaşaması, demokrasiyi ve haklarını savunur hale gelmesi için mücadele eden bir partidir. Bugüne kadar çarşafla, türbanla uğraşıldıkça halkımız aç bırakıldı,yoksul bırakıldı, varlıkları satıldı. CHP, tüm insanlara iş, aş ve insanca yaşayacağı ortam hazırlamaya devam etmektedir. Görüşümüz budur, değişen hiçbir şey yoktur.''

 

"Hiçbir partiye ittifak yapmayacağız"

Cevdet Selvi, CHP'nin, hiçbir partiyle ittifak ve iş birliği yapma anlayışı bulunmadığını, bunu daha önce defalarca açıkladıklarını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), yasal değişim nedeniyle biraz dışlandığını kaydeden Selvi, şöyle konuştu: ''Kayıt dışı 6 milyon seçmen çıkması konusunda genel sekreterimiz tarafından önerilerimiz olmuştur. Kısa süre içinde veya bir yılda 6 milyon seçmenin birdenbire ortaya çıkması, 2007 seçimlerinin bile şaibeli olduğunu açıkça düşündüren bir olaydır. İşler yürütmenin eline geçmesine rağmen YSK'nın sorumluluğu vardır. Lakayıt, ilgisiz davranmaya hakkı yoktur. Bunlar defalarca söylenmiştir. Bugün YSK olağanüstü toplanmaktadır. İnanıyorum ki bir karar da alacaktır. Bu yerel seçimlerin şaibeli bir seçim haline gelmemesi için önlemler alınmalıdır.''

 

"Kurtuluş Savaşı'nda öldürülen Türkler için kim özür dileyecek?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, bir gazetecinin, Ermenilerden özür dilenmesi ile ilgili kampanyaya ilişkin sorusu üzerine, bazı aydın olduğunu söyleyen yurttaşların, Ermenilerden özür dilenmesi yönünde bir kampanya başlatmasının son derece dikkat çekici olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Devleti istediği halde, tarihi gerçekler ortaya konmadan, bilimsel incelemeler yapılmadan, durup dururken diğer ülkeden özür dileme gayretinin sırıttığını ifade eden Selvi, şöyle devam etti:

''Sırıtmıştır, hoş görülmemektedir, yanlıştır. Kurtuluş Savaşı'nda öldürülen, katledilen Türkler için kim özür dileyecek? Dünyada haksız çabaların sonucunda oluşturulan, onlarca diplomatın öldürülmesi karşısında kim özür dileyecek? Bunlar ülke bütünlüğünü, tarihi gerçekleri, siyasi gelişmeleri olumsuz etkileyen yanlışlardır. Uygun görmüyorum, doğru bulmuyorum. Tarihi değerler, tarihi bilimsel olarak incelemekten çıkar. Öyle sanıyorum ki pek çok ülke o tarihe dönülürse özür dilemek zorunda kalabilir. Türkiye'nin birliğe, bütünlüğe, beraberliğe ihtiyacı vardır. Bu ortamda hiç de hoş görülecek bir eylem değildir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler