Kapadokya'daki dizi çekimlerine tepki

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Ürgüp Temsilcisi Kaya, ''Kapadokya bölgesinde dizi çekimleri uğruna tarihi konak ve kilise gibi kültürel yapılara zarar veriliyor'' dedi.

Yayınlanma: 02.11.2011 - 15:54
Abone Ol google-news

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede son zamanlarda dizi çekimleri nedeniyle tarihi yapılara zarar verildiğini öne sürdü.

En son, özel bir televizyon kanalında önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan ve çekimlerinin bir bölümü Kapadokya'da yapılan, Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp, yönettiği ''Hayat Devam Ediyor'' adlı dizi için Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde senaryo gereği tarihi bir Rum evinin yakıldığını söyledi.

Tarihi evin yakılmasına tepki gösteren Kaya, dizi için tarihi mekanlara zarar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Daha önce de yine Kapadokya'da çekilmekte olan ''Yer Gök Aşk'' adlı dizinin çekimlerinde de bazı tarihi binalara zarar verildiğini iddia eden Kaya, ''Dizi çekimleri için konaklara kiliselere zarar veriliyor. Buna izin verilmemeli. Daha önce de Ürgüp'teki Cemil Kilisesi'ne zarar verildi. Yer Gök Aşk adlı dizinin çekimleri sırasında, kilise duvarına yazı yazmayı kolaylaştırmak için kilisenin içinde odun ve lastik yakmışlar. Hatta burada, Özel Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi'nden aldıkları 4 bebek maketini de yakmışlar'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler